Σε προχωρημένο στάδιο η κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων στο Δήμος Έγκωμης

βροχές aftodioikisi autodioikisi αυτοδιοίκηση
Ο Δήμος Έγκωμης βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο η διαδικασία προκήρυξης διαγωνισμού για κατασκευή σειράς αντιπλημμυρικών έργων σε διάφορες περιοχές της Έγκωμης.

Ο Δήμος, όπως αναφέρει η ανακοίνωση ζητά τη συνεργασία των δημοτών, ώστε οι συνέπειες ενός πιθανού ακραίου καιρικού φαινομένου (σύνηθες, πλέον, τα τελευταία χρόνια) να είναι όσο το δυνατό λιγότερο επιζήμιες.

Προς τούτο, απευθύνει ακόμη φορά έκκληση να μη απορρίπτονται κλαδέματα ή οιαδήποτε άχρηστα αντικείμενα και υλικά σε πεζοδρόμια, επειδή οι βροχές θα τα παρασύρουν και θα κλείσουν τα φρεάτια. Ειδικά, στο ανοικτό τμήμα του καναλιού Κλήμου να μη απορρίπτονται οιαδήποτε άχρηστα αντικείμενα ή υλικά.

Τέλος, ο Δήμος προτρέπει όλους τους δημότες που οι οικίες τους διαθέτουν υπόγειους χώρους (ειδικά σε ευαίσθητες πλημμυροπαθείς περιοχές), να λαμβάνουν ιδιαίτερα προστατευτικά μέτρα (π.χ. αντλιοστάσια σε υπόγεια για την αυτόματη άντληση όμβριων υδάτων) ή και να μη σταθμεύουν τα οχήματά τους σε υπόγεια, όταν το μετεωρολογικό δελτίο προειδοποιεί για έντονες βροχοπτώσεις.

In the news
Load More