Σε 150 κοινότητες δωρεάν υπηρεσία Wi-fi

Wi-fi
Reading Time: 1 minute

Δωρεάν σύνδεση Wi-fi θα απολαμβάνουν σταδιακά περίπου 150 κοινότητες σε παγκύπρια κλίμακα. Ήδη σε περίπου 70 κοινότητες έγινε η εγκατάσταση της απαραίτητης υποδομής σε δημόσιους χώρους, πλατείες, πάρκα, ή άλλα σημεία που υπέδειξαν οι κοινοτάρχες, προκειμένου να δημιουργηθούν τα σημεία ελεύθερης ζώνης διαδικτύου. Σταδιακά η υπηρεσία της δωρεάν σύνδεσης στο διαδίκτυο ενεργοποιείται και υπολογίζεται ότι μέχρι τέλος του μήνα θα ολοκληρωθεί το έργο της εγκατάστασης των ασύρματων δικτύων σε όλες τις κοινότητες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον μέσω της Ένωσης Κοινοτήτων.

Στόχος του έργου είναι τόσο οι κάτοικοι όσο και οι επισκέπτες των εν λόγω κοινοτήτων να απολαμβάνουν δωρεάν χρήση του διαδικτύου, νοουμένου ότι θα βρίσκονται κοντά στο σημείο εγκατάστασης.

Δείτε επίσης:  Ανεπαρκές το κεντρικό οδικό δίκτυο της λεωφ. Τάφοι των Βασιλέων

Η εγκατάσταση της δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο σε κοινότητες εντάσσεται στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενου έργου, υπό το Υπουργείο Εσωτερικών. Το ύψος της προσφοράς που καταβάλλει η χώρα μας ανέρχεται στις €400.000. Αρμόδια αρχή υλοποίησης είναι το Υπουργείο Μεταφορών και Έργων.

Μπορεί για τους κατοίκους και επισκέπτες να είναι δωρεάν η πρόσβαση στο διαδίκτυο, αλλά οι κοινότητες θα καταβάλλουν ενοίκιο, ανάλογα όπως και τα νοικοκυριά, στους παρόχους της σύνδεσης (εταιρείες τηλεφωνικών υπηρεσιών). Το ύψος της χρέωσης θα κυμαίνεται ανάλογα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά της σύνδεσης, ταχύτητα και δυναμικότητα.

Δείτε επίσης:  Έπεσαν οι υπογραφές για νέους λαμπτήρες LED στο Δήμο Λάρνακας

«Θα υπάρχει πλαίσιο και όροι λειτουργίας της δωρεάν ασύρματης σύνδεσης» ανέφερε ο Μάρκος Μάρκου, διευθυντής της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Μεταφορών, διασαφηνίζοντας ότι πρέπει να τεθούν περιορισμοί ως προς τη χρήση εφαρμογών και τη χρονική διάρκεια της υπηρεσίας. Το έργο, είπε, σε καμία περίπτωση δεν θα έρθει να λειτουργήσει ανταγωνιστικά προς τις εταιρείες παροχής τηλεφωνικών υπηρεσιών.

Ανάλογα με την επισκεψιμότητα που θα παρατηρείται σε μια κοινότητα θα μπορεί να εξεταστεί η τοποθέτηση και δεύτερου σημείου δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Αντωνία Λαμπράκη

In the news
Load More