Σκοτώνονται για τα Λεύκαρα στην ΕΔΕΚ

Reading Time: 2 minutes

Πονοκέφαλος οι Δημοτικές εκλογές για την ΕΔΕΚ.. Ο νυν δήμαρχος Λευκάρων Σάββας Ξενοφώντος αμφισβητεί τη νομιμότητα της απόφασης για στήριξη της υποψηφιότητας Σοφοκλή Σοφοκλέους.

Σε επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο της ΕΔΕΚ  Μαρίνο Σιζόπουλο χαρακτηρίζει παράνομη την απόφαση του Πολιτικού Γραφείου της ΕΔΕΚ και ζητεί αποκατάσταση της καταστατικής νομιμότητας. Τονίζει πως από την τήρηση του καταστατικού εξαρτάται η ενότητα και η πρόοδος της ΕΔΕΚ.

 Χαρακτηριστικά ο κ. Ξενοφώντος αναφέρει πως: «Η απόφαση είναι προδήλως αντικαταστατική και κατά συνέπεια παράνομη, κυρίως γιατί λήφθηκε από αναρμόδιο όργανο. Η σχετική πρόνοια του Καταστατικού βρίσκεται στο Άρθρο 51 (περιορισμός θητειών).  Στο 2ο εδάφιο της παρ.2 σαφώς καθορίζεται η ΚΕ ως το όργανο που αποφασίζει, για την ανάληψη από μέλος του κόμματος  πολιτειακού αξιώματος »σε περίπτωση που υπάρχουν ειδικοί λόγοι», και μόνο, »για ακόμα μια θητεία». Η πλειοψηφία μάλιστα που απαιτείται για τέτοια απόφαση δεν είναι καν απλή, αλλά ενισχυμένη (3/4 των παρόντων μελών). Η ΚΕ αποφασίζει »μετά από πρόταση του ΠΓ» η δε ψηφοφορία είναι μυστική. Πουθενά στο Καταστατικό δεν προβλέπεται, ούτε υπονοείται, ότι, εάν ένα μέλος του κόμματος αποφασίζει να κατέλθει ως υποψήφιος με την ιδιότητα του »ανεξάρτητου» μπορεί να εξαιρεθεί από τις πρόνοιες του Καταστατικού. Αντίθετα, με τον τρόπο που διατυπώνεται η σχετική πρόνοια στο 1ο εδάφιο της παρ.2 του άρθρου 51, σαφώς καλύπτεται οποιοδήποτε μέλος του κόμματος. Από τα πιο πάνω προκύπτει αβίαστα ότι η πιο πάνω αναφερόμενη απόφαση του ΠΓ, λήφθηκε αντικαταστατικά και συνεπώς παράνομα, αφού το ΠΓ είναι αναρμόδιο να λάβει αυτή την απόφαση. Υποστηρίζω περαιτέρω ότι, ακόμη και αν το αρμόδιο όργανο για τη λήψη τέτοιων αποφάσεων, δηλαδή η ΚΕ, λάμβανε τέτοια απόφαση, και πάλιν θα ήταν αντικαταστατική και συνεπώς παράνομη».

Δείτε επίσης:  Στην Κύπρο η σορός του Δημάρχου Αμμοχώστου

 Ο Σ. Ξενοφώντος αναφέρει ότι ο Σ. Σοφοκλέους δεν θα μπορούσε με κανένα τρόπο να είναι υποψήφιος δήμαρχος στις επικείμενες δημοτικές εκλογές υποστηριζόμενος από την ΕΔΕΚ. Χαρακτηρίζει την απόφαση πέραν από παράνομη, άδικη και μειωτική προς το πρόσωπό του αφού η δική του υποψηφιότητα δεν κρίθηκε επί της ουσίας.

Δείτε επίσης:  15 νεαρά άτομα ολοκλήρωσαν επιτυχώς το πρόγραμμα «STEM and Gaming Summer Scholars»

In the news
Load More