Στην Αθηένου η 3η Διεθνής Συνάντηση ‘’YOUROPE’’

Αθηένου
Reading Time: 2 minutes

Την Πέμπτη και την Παρασκευή 11 και 12 Απριλίου 2019 πραγματοποιήθηκε στην Αθηένου η 3η Διεθνής Συνάντηση όλων των εταίρων του Προγράμματος YOUROPE, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας «Europe for Citizens» («Η Ευρώπη για τους Πολίτες»), που στόχο έχει τη συνένωση δρόμων για καλύτερη αντίληψη των νέων για την Ευρώπη και την εξάλειψη του Ευρωσκεπτικισμού.

Στη συνάντηση παρέστησαν, εκτός από τον Δήμο Αθηένου, που φιλοξένησε τη συνάντηση, εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Αθηένου και εκπρόσωποι από άλλες 6 Ευρωπαϊκές πόλεις που μετέχουν στο Πρόγραμμα και που είναι οι ακόλουθες:
Άλτεα – Ισπανία (επικεφαλής εταίρος), Βαρσοβία – Πολωνία, Λουμπλιάνα – Σλοβενία, Σόφια – Βουλγαρία, Νότο – Σικελία – Ιταλία και Βρυξέλλες – Βέλγιο.

Δεν παρέστησαν τελικά εκπρόσωποι του Δήμου Ελασσώνα της Ελλάδας που αποχώρησε και τη θέση του αναμένεται να πάρει άλλος Δήμος της Ελλάδας, ο Δήμος της Αγιάς.

Κατά τη διάρκεια της Συνάντησης οι συμμετέχοντες παρακάθησαν σε συνάντηση – παιχνίδι – δημιουργικό εργαστήρι, με θέμα «Τι κάνει η ΕΕ;». Οι εμπειρογνώμονες και οι συμμετέχοντες συζήτησαν για την εφαρμογή των πολιτικών της ΕΕ σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

Δείτε επίσης:  Καθαρό το Μακένζι από τις μέδουσες

Επίσης, έπαιξαν με επιτυχία το κυνήγι του Scavenger «Πού είναι η ΕΕ;», αφού χωρίσθηκαν σε ομάδες και προσπάθησαν με επιτυχία και με βάση κατευθυντήριες οδηγίες και βρήκαν τη σημαία της ΕΕ σε κτίρια του Δήμου που φτιάχτηκαν με Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και με στόχο να συνειδητοποιήσουν τη σημασία της χρηματοδότησης της ΕΕ στις τοπικές πρωτοβουλίες.

Επίσης έλαβε χώρα το Δημιουργικό Εργαστήρι (Creative Lab) «Οι ευχές μου», όπου οι συμμετέχοντες έκφρασαν ελεύθερα τις επιθυμίες τους σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω instagram, ενώ ήρθαν σε επαφή με απλό κόσμο της Αθηένου, ζητώντας του να αναγνωρίσει από ποια Ευρωπαϊκή χώρα ήταν.

Στη Συνάντηση προσκλήθηκε και έκανε μια σημαντική παρουσίαση ο Επικεφαλής του Γραφείου στην Κύπρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Ανδρέας Κεττής, με θέμα «Οι Ευρωπαϊκές Εκλογές 23-26 Μαΐου 2019 και το διακύβευμά τους για το μέλλον της Ευρώπης» (The European Elections of 23-26 May 2019 and their importance for the Future of Europe). Επίσης, μαθητές του Λυκείου Αγίου Γεωργίου Λάρνακας, πρέσβη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη συμμετοχή στην εκστρατεία «αυτή τη φορά ψηφίζω», με στόχο να πείσουν τους πολίτες να ψηφίσουν στις εκλογές της ΕΕ, έκαναν παρουσίαση για τη δραστηριότητά τους, ενώ μαθητές του Μουσικού Σχολείου Λάρνακας τραγούδησαν διάφορα Κυπριακά τραγούδια, με ταυτόχρονη μετάφραση στον πίνακα στα αγγλικά.

Δείτε επίσης:  Ικανοποίηση της Ομάδας Πρωτοβουλίας Λεωφ. Τσερίου για την νέα πρόταση

Σε παρέμβασή του ο Δόκτωρ Κοινωνιολογίας Μάικλ Άντζιελο Αναστασίου έκανε μια εξαιρετική παρουσίαση με θέμα «Προκλήσεις της ΕΕ», που άφησε όλους ενθουσιασμένους για το ουσιαστικό περιεχόμενό της.

Η Διεθνής Συνάντηση διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του Πολυκέντρου Νεότητας Αθηένου και του Καλλινίκειου Δημοτικού Μουσείου Αθηένου.

Όλοι οι συμμετέχοντες από το εξωτερικό διέμειναν στην Αθηένου, σε αγροτουριστικά καταλύματα που έχουν δημιουργηθεί στον Δήμο, ενώ φιλοξενήθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της διαμονής τους από τον Δήμο Αθηένου. Έφυγαν από την Κύπρο κατενθουσιασμένοι και μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για την Αθηένου και τον Δήμο της.

Οι δράσεις του Προγράμματος καλύπτονται 100% από Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

In the news
Load More