Στην αναμονή η Σχολή Επιστημών στη Λάρνακα – Για προσκόμματα κάνει λόγο ο Αντιδήμαρχος Λάρνακας

Σχολή Επιστημών
Reading Time: 1 minute

Κωλύματα παρουσιάστηκαν στην υλοποίηση του έργου της δημιουργίας Σχολής Επιστημών και Τεχνολογίας της Θάλασσας στη Λάρνακα. Σύμφωνα με τα όσα συζητήθηκαν στην επιτροπή παιδείας της βουλής την περασμένη Τετάρτη, το υπουργείο οικονομικών κρίνει ως μη υλοποιήσιμη την δημιουργία σχολής λόγω του υψηλού κόστους που ξεπερνά τα €83 εκ.

Μιλώντας στην Αυτοδιοίκηση,  ο Αντιδήμαρχος Λάρνακας Ιάσωνας Ιασωνίδης, αφήνει αιχμές κατά της πρυτανείας του Πανεπιστήμιου Κύπρου λέγοντας πως ο νυν πρύτανης και αντιπρύτανης βρίσκουν «προσκόμματα» για την μη υλοποίηση του σχεδίου.

Δείτε επίσης:  Δήμος Αμμοχώστου: Απόδοση τιμών στον Αλέξη Γαλανό

«Εμείς σαν Δήμος Λάρνακας θα πολεμήσουμε έτσι ώστε η σχολή να πάρει σάρκα και οστά στη Λάρνακα. Είναι κάτι που μας υποσχέθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και το τροχοδρόμησε ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου. Υπάρχει ο τρόπος, η γνώση , η υποδομή στη Λάρνακα και δεν θα σταματήσουμε ποτέ να την διεκδικούμε και να μαχόμαστε για αυτήν με στόχο να υλοποιηθεί. Η προηγούμενη σύγκλητος του πανεπιστημίου ψήφισε ότι θα έρθει η σχολή στη Λάρνακα. Ο νυν πρύτανης και ο αντιπρύτανης φαίνεται πως βρίσκουν διάφορα προσκόμματα για να μην την φέρουν τη σχολή στη Λάρνακα. Την περασμένη Τετάρτη ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας κ. Χατζηγιάννης έδωσε οδηγίες στον αντιπρύτανη που ήταν παρών ότι πρέπει να μελετήσουν ενδελεχώς το θέμα και να έρθουν με μια νέα πρόταση για το πώς υλοποιείται αυτή η σχολή.»

Δείτε επίσης:  Λάρνακα: Μικρός αριθμός κρουσμάτων από τσιμπήματα μεδουσών

Τέλος του Μάη οι αρμόδιες αρχές θα πληροφορηθούν από την πρυτανεία για το πως θα υλοποιηθεί η δέσμευση της προηγούμενης συγκλήτου.

In the news
Load More