Στην Πλατεία Ελευθερίας οι Επιτάφιοι τριών εκκλησιών

Reading Time: 1 minute

Η περιφορά των Επιταφίων στην εντός των τειχών πόλη διοργανώνεται από τους Ιερούς Ναούς Παναγίας Φανερωμένης, Αρχαγγέλου Μιχαήλ Τρυπιώτη και Αγίου Σάββα τη Μεγάλη Παρασκευή 26 Απριλίου 2019, στις 22:00 θα συναντηθούν στην Πλατεία Ελευθερίας.

Της περιφοράς των Επιταφίων θα ηγούνται οι Ιερείς και οι Εκκλησιαστικές Επιτροπές των Ναών, συνοδευόμενοι από Πολιτειακές, Δημοτικές και Στρατιωτικές Αρχές.

Δείτε επίσης:  Εκτέλεση έργων στους Δήμους Στροβόλου και Έγκωμης - Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί

Της Περιφοράς Προεξέχον θα είναι ο Έξαρχος του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας και Πάσης Αφρικής στην Κύπρο Θεοφιλέστατος Νιτρίας Νικόδημος, ο οποίος θα συνοδεύσει και τον Επιτάφιο του Αγίου Σάββα.

Τον Επιτάφιο της Παναγίας της Φανερωμένης θα μεταφέρει άγημα του Παγκυπρίου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων και θα συνοδεύουν μέλη του 76ου Συστήματος Προσκόπων Στροβόλου.

Δείτε επίσης:  Δήμοι - Ημερολόγιο Κυριακής

Κατά τη διάρκεια της περιφοράς η Φιλαρμονική της Αστυνομίας Κύπρου θα αποδίδει Ύμνους.

Τον Επιτάφιο του Αρχαγγέλου Μιχαήλ Τρυπιώτη θα μεταφέρει το 40ον Συστήμα Προσκόπων με τη συνοδεία της Μπάντας του 71ου Συστήματος Προσκόπων Καϊμακλίου. Τα Εγκώμια του Επιταφίου Θρήνου θα ψάλλουν οι Πρωτοψάλτες των εκκλησιών με τις χορωδίες τους.

In the news
Load More