Στη Βαρσοβία ο Δήμος Αθηένου για το πρόγραμμα YOUROPE

Στη Βαρσοβία ο Δήμος Αθηένου για το πρόγραμμα YOUROPE
Reading Time: 1 minute

Πραγματοποιείται στις 21 και 22 Φεβρουαρίου στη Βαρσοβία η 2η συνάντηση του Προγράμματος YOUROPE, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας «Η Ευρώπη για τους Πολίτες», στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος ο Δήμος Αθηένου. Αρχές Απριλίου θα γίνει συνάντηση στον Δήμο Αθηένου.

Σε δελτίο Τύπου του Δήμου αναφέρεται ότι το YOUROPE είναι ένα δίκτυο 8 ευρωπαϊκών πόλεων που επικεντρώνεται στους νέους και τον ρόλο τους στο παρόν και το μέλλον της Ευρώπης. «Ο στόχος είναι να συμβάλει στην καταπολέμηση της ευρωσκεπτικιστικής ρητορικής, ενθαρρύνοντας τους συμμετέχοντες να ξεκινήσουν διάλογο και να επεξεργαστούν μια ρητορική υπέρ της Ευρώπης χωρίς αποκλεισμούς, σε τοπικό επίπεδο», αναφέρεται.

Δείτε επίσης:  Ένα καινοτόμο έργο ανακύκλωσης

Οι κύριοι φορείς είναι νέοι πολίτες από κάθε περιοχή, οι οποίοι θα συνεργαστούν με εμπειρογνώμονες (π.χ. ακαδημαϊκούς καθηγητές, bloggers, δημοσιογράφους κ.λπ.) προκειμένου να μάθουν για τις στρατηγικές επικοινωνίας των μέσων ενημέρωσης, τις πολιτικές και τις στρατηγικές της ΕΕ, καθώς και την ελεύθερη έκφραση των απόψεών τους και με σκοπό να επιτύχει μεγάλο αντίκτυπο σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, καθιστώντας τους νέους Ευρωπαίους πρεσβευτές στην ίδια την πόλη τους.

Δείτε επίσης:  Δ. Αγίας Νάπας: Συνεχείς αναβάθμιση στο γαμήλιο προϊόν

Στο πρόγραμμα μετέχουν πόλεις ή φορείς από τη Βαρσοβία – Πολωνία, τη Λουμπλιάνα – Σλοβενία, την Ελασσώνα – Ελλάδα, τη Σόφια – Βουλγαρία, το Νότο – Σικελία – Ιταλία, τις Βρυξέλλες – Βέλγιο και ο Δήμος Αθηένου.

In the news
Load More