Στις Βρυξέλλες ο Δήμος Αμμοχώστου για την έκθεση της Επιτροπής Αναφορών

Reading Time: 2 minutes

Αντιπροσωπεία του Δήμου Αμμοχώστου βρίσκεται αυτές τις μέρες στις Βρυξέλλες εν όψη της ψηφοφορίας έκθεσης για την Αμμόχωστο στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η αντιπροσωπεία παρακολούθησε τη διαδικασία της ψηφοφορίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018 στα πλαίσια συνεδρίας της Επιτροπής Αναφορών με αντικείμενο την έκθεση που ετοίμασε η αντιπροσωπεία της Επιτροπής που επισκέφτηκε την κατεχόμενη Αμμόχωστο τον περασμένο Μάϊο, επικεφαλής της οποίας ήταν η Πρόεδρος της Cecilia Wikström.

Είναι γεγονός ότι πρόκειται για μια πολύ θετική έκθεση η οποία αποτυπώνει τις συνέπειες από τη συνεχιζόμενη κατοχή της πόλης της Αμμοχώστου εδώ και 44 χρόνια. Συνέπειες τις οποίες αντίκρισαν οι Ευρωβουλευτές κατά την επίσκεψή τους με τα ίδια τους τα μάτια. Διαπιστώθηκε επίσης για άλλη μια φορά η ένδειξη των καλών προθέσεων αλλά και η πλήρης συμπαράσταση τόσο της Προέδρου όσο και της Επιτροπής Αναφορών στο σύνολο της, αφού η έκθεση εγκρίθηκε ομόφωνα, χωρίς τροπολογίες και χωρίς αποχές.

Δείτε επίσης:  Δ. Αγλαντζιάς: Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή στη δωρεάν εξέταση προληπτικής ιατρικής

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Αναφορών χαιρέτισε την αντιπροσωπεία του Δήμου Αμμοχώστου και ανέφερε ότι ο Δήμαρχος θα μεταφέρει πίσω στη πόλη του ένα πολύ δυνατό και καθαρό μήνυμα με την εν λόγω έκθεση. Ο Δήμος Αμμοχώστου ευχαρίστησε με τη σειρά του την Πρόεδρο και τα Μέλη της Επιτροπής Αναφορών και χαιρέτισε όλες τις πρωτοβουλίες και ενέργειες των Κυπρίων Ευρωβουλευτών για να επανέλθει το θέμα της Αμμοχώστου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μέσω της Επιτροπής Αναφορών.

Δείτε επίσης:  Δ. Έγκωμης: Σειρά επαφών για περαιτέρω συνεργασία είχε αντιπροσωπία της Δούμας Μόσχας

Παράλληλα, η αντιπροσωπεία του Δήμου στα πλαίσια της επίσκεψης της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πραγματοποίησε συναντήσεις, τόσο με την Πρόεδρο της Επιτροπής Αναφορών Cecilia Wikström όσο και με διάφορους άλλους Ευρωβουλευτές και αξιωματούχους της ΕΕ μεταξύ αυτών και με την εισηγήτρια της έκθεσης προόδου της Τουρκίας Kati Piri, με τους οποίους συζήτησε το θέμα της Αμμοχώστου.

Η αντιπροσωπεία του Δήμου Αμμοχώστου αποτελείται από τον Δήμαρχο Αλέξη Γαλανό, τον Αντιδήμαρχο Χρύσανθο Ζαννέττο, τον επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας του ΔΗΣΥ Κωστάκη Χατζηκακού, τον Δημοτικό Σύμβολο της ΕΔΕΚ Δημήτρη Δημητρίου (Σαβουλλή) και τη Λειτουργό Διαφώτισης Μαριλένα Μανώλη.

In the news
Load More