Στις 4 Μαϊου συνεχίζεται η διαδικασία στο Κακουργιοδικείο για την υπόθεση πινακίδων στην Πάφο

Κακουργιοδικείο
Reading Time: 2 minutes

Συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου Πάφου η διαδικασία για την υπόθεση των πινακίδων. Το δικαστήριο όρισε την 4η Μαΐου 2018 ως την ημερομηνία που θα ανακοινώσει την απόφασή του για το αν θα αποδεχτεί το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης για περαιτέρω λεπτομέρειες επί του κατηγορητηρίου ή εάν θα απορρίψει το αίτημά τους.

Ενημέρωσε επίσης τους συνηγόρους πως εάν απορριφθεί το αίτημα τους τότε θα πρέπει οι πελάτες τους να είναι σε θέση να απαντήσουν παραδοχή ή μη στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν στην επόμενη δικάσιμο.

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν οι κατηγορούμενοι – δυο εταιρείες και τρία φυσικά πρόσωπα – είναι, μεταξύ άλλων, η συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, η συνωμοσία προς καταδολίευση, η πλαστογραφία, η κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, η απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, η κλοπή από δημόσιο λειτουργό και η κατάχρηση εξουσίας.

Στη σημερινή δικάσιμο κατατέθηκε δέσμη εγγράφων που αφορούν την ανταλλαγή επιστολών μεταξύ των συνηγόρων υπεράσπισης και των εκπροσώπων της κατηγορούσας αρχής.

Δείτε επίσης:  Κόκκινη Λίμνη: Σε νέα κρίσιμα σημεία επικεντρώνονται σήμερα οι έρευνες

Ο δικηγόρος Αλέξανδρος Αλεξάνδρου ανέφερε εκ μέρους των συνηγόρων υπεράσπισης πως δεν δίνονται ικανοποιητικές λεπτομέρειες για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι κατηγορούμενοι ώστε η υπεράσπισή τους να ακολουθήσει την υπερασπιστική γραμμή των πελατών τους.

Πρόσθεσε πως κάποιες καταθέσεις που έχουν ληφθεί στερούν στους συνηγόρους υπεράσπισης το δικαίωμα της γνώσης με αποτέλεσμα να εμποδίζεται και η υπεράσπιση των κατηγορουμένων.Επιπρόσθετα ο κ. Αλεξάνδρου αναφέρθηκε σε αοριστία και ασάφεια του κατηγορητηρίου κατά παράβαση του άρθρου 63Α της σύμβασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ανέφερε πως εάν η κατηγορούσα αρχή εμμείνει στο ίδιο κατηγορητήριο τότε θα πρέπει να δώσει ικανοποιητικές λεπτομέρειες.

Ο εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχή Δικηγόρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Χατζηκύρου απέρριψε τις αναφορές του κ. Αλεξάνδρου,αναφέροντας πως το κατηγορητήριο αρχικά περιλάμβανε 1200 κατηγορίες και αποτελούσε όγκο εγκυκλοπαίδειας.
Πρόσθεσε πως ο ίδιος κατέβαλε με τη συνάδερφο του Ντιάνα Κυριακίδου μεγάλη προσπάθεια για να φέρουν το κατηγορητήριο σε περιορισμένο αριθμό κατηγοριών, 40 περίπου στον αριθμό, και διατυπωμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρχει θέμα δυσνόησης.

Δείτε επίσης:  Ά. Κυπριανού: Αυτές οι εκλογές θα καθορίσουν την τύχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Βάσει του κατηγορητηρίου, μεταξύ άγνωστης ημερομηνίας και Οκτωβρίου του 2007 στην Πάφο οι κατηγορούμενοι συνωμότησαν μεταξύ τους όπως με δόλιο μέσο καταδολιευόσουν το κοινό δηλαδή να οικειοποιηθούν διάφορα υλικά κατασκευής πινακίδων και σηματοδότησης συνολικής αξίας περίπου 44 χιλιάδων ευρώ εις βάρος της περιουσίας του Δήμου Πάφου.

Το δικαστήριο διέταξε επίσης όπως και για τα τρία πρόσωπα παραμείνουν οι ίδιοι περιοριστικοί όροι, τα ονόματά τους να τοποθετηθούν στο stop list, να παραδώσουν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, να υπογράψουν προσωπική εγγύηση ύψους 200.000 ευρώ έκαστος, να υπογράψει ένας αξιόχρεος εγγυητής για το ποσό των 100.000 ευρώ για τον καθένα και να παρουσιάζονται δύο φορές την εβδομάδα σε αστυνομικό σταθμό της επιλογής τους.

Σημειώνεται πως άλλη μια υπόθεση πινακίδων βρίσκεται ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου με κατηγορούμενους τέσσερις πρώην και νυν λειτουργούς του Δήμου Πάφου.

ΚΥΠΕ

In the news
Load More