Στις 9 Οκτωβρίου η αντικατοχική πορεία των Μορφιτών

Ραντεβού με τους όπου γης Μορφίτες δίδει ο Δήμαρχος της κατεχόμενης κωμόπολης Χαράλαμπος Πίττας γιατί, όπως ο ίδιος ανέφερε στο ΚΥΠΕ, στις 9 Οκτωβρίου πραγματοποιείται η καθιερωμένη αντικατοχική πορεία της Μόρφου και της ευρύτερης περιοχής αλλά και για να γίνει μια προετοιμασία για τις εκδηλώσεις υπό τον τίτλο “Μέρες μνήμης Μόρφου”.

Σήμερα ο κ. Πίττας βρέθηκε στην προσφυγική συνοικία στο Μούτταλο και συνομίλησε με τους πρόσφυγες Μορφίτες, προκειμένου –όπως ο ίδιος ανέφερε- να βρίσκονται σε εγρήγορση και να κινητοποιηθούν όλοι ώστε να είναι πιστοί στο ραντεβού εκεί στον Αστρομερίτη.

Ένα ραντεβού, συνέχισε, “που έχουμε με την ιστορία του τόπου μας και την κατεχόμενη πόλη μας για να διεκδικήσουμε το αναφαίρετο δικαίωμα της επιστροφής στη Μόρφου και στην ευρύτερη περιοχή”, προσθέτοντας πως για τους Μορφίτες, η Μόρφου και τα χωριά της είναι δάκτυλα της ίδιας παλάμης, λέγοντας πως δεν επιθυμούν μια παλάμη ακρωτηριασμένη.

Αναφερόμενος στις κρίσιμες ώρες και στο διάλογο που διεξάγεται αυτό το διάστημα στο Κυπριακό για τη λύση του εθνικού μας προβλήματος, ο κ. Πίττας ανέφερε πως ο Δήμος Μόρφου πιστώνει με εμπιστοσύνη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Δείτε επίσης:  Ν. Νικολαΐδης: Η λύση στις έντονες βροχοπτώσεις βρίσκεται στα αντιπλημμυρικά έργα που εκκρεμούν

“Του συμπαραστεκόμαστε σ’ αυτό το διάλογο αλλά πράγματι αγωνιούμε, για το ποιο θα είναι το τέρμα αυτού του διαλόγου”, είπε, προσθέτοντας ότι “πράγματι η τουρκική αδιαλλαξία και προκλητικότητα δεν μας αφήνει περιθώρια ούτε εφησυχασμού αλλά ούτε και αισιοδοξίας για μια βιώσιμη και λειτουργική λύση του εθνικού μας προβλήματος”.

Ακολούθως ο κ. Πίττας αναφέρθηκε στα τετελεσμένα που γίνονται επί του εδάφους και στην ευρύτερη περιοχή τον τελευταίο καιρό σ’ αυτή την κρίσιμη – όπως τη χαρακτήρισε – περίοδο του διαλόγου.

Ενδεικτικά αναφέρθηκε στο νέο αυτοκινητόδρομο από Λευκωσία προς Μόρφου, από Μόρφου προς Λεύκα, τα έργα της κοίτης του ποταμού Σεράχι, τη σύληση ιερών χώρων και εκκλησιών, τη μεταφορά εποίκων στη Μόρφου και την ευρύτερη περιοχή και όλα αυτά τα έργα που γίνονται στον κατεχόμενο Δήμο Μόρφου και στην ευρύτερη περιοχή.

Δείτε επίσης:  Δήμος Αγ. Νάπας: Θέλετε να ζωγραφίσουμε στον τοίχο σας;

Ο Δήμαρχος Μόρφου κάλεσε τους κατοίκους της Μόρφου και της ευρύτερης περιοχής, λόγω της κρισιμότητας αυτών των στιγμών που διεξάγεται ένας διάλογος για πρώτη φορά σε βάθος για λύση του εθνικού μας προβλήματος, να βρίσκονται σε επαγρύπνηση σε εγρήγορση.

H συμμετοχή και η παρουσία σ’ αυτές τις αντικατοχικές εκδηλώσεις στόχο και σκοπό έχει –όπως είπε – να στείλει το ξεκάθαρο μήνυμα ότι “διεκδικούμε τη Μόρφου γιατί είναι η γη μας, είναι η γη που μας γέννησε και που σκεπάζει τους γονείς και τους παππούδες μας “.

“Δεν είναι η γη των παράνομων χρηστών, που σφετερίζονται και παράνομα εκμεταλλεύονται τη γη της Μόρφου και της ευρύτερης περιοχής,” σημείωσε.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 3 Οκτωβρίου και ολοκληρώνονται στις 10 Οκτωβρίου.

In the news
post-image Κυπρος

Αναθεωρημένο νομοσχέδιο για τα νέα τέλη κυκλοφορίας κατέθεσε η Κυβέρνηση

Αναθεωρημένο νομοσχέδιο που να αφαιρεί την ηλικία ως αποκλειστικό κριτήριο για την επιβολή τελών κυκλοφορίας στα αυτοκίνητα και εισάγει το κριτήριο της τεχνολογίας Euro...
post-image Κυπρος

ΠτΔ και Χρυσόστομος Β’ κατέθεσαν τον θεμέλιο λίθο του νέου ηλεκτροπαραγωγού σταθμού

Τη βεβαιότητα του ότι νέος ηλεκτροπαραγωγός σταθμός της «Power Energy Cyprus», που θα ολοκληρωθεί το 2021, στο Βασιλικό, θα σηματοδοτήσει την έναρξη μιας νέας...
Load More