Στον τομέα του blockchain στοχεύει ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων

Στη δημιουργία ενός πλαισίου συνεργασίας στον τομέα του blockchain και των σχετικών εφαρμογών της τεχνολογίας αυτής στην Κύπρο στοχεύει ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus).

Προς τον σκοπό αυτό υπέγραψε μνημόνιο συναντίληψης με την εταιρεία VeChain, που εδρεύει στη Σιγκαπούρη και ειδικεύεται στην εφαρμογή της τεχνολογίας blockchain, και τον αμερικανικό οργανισμό CREAM που παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες για έργα και επενδύσεις στον τομέα του blockchain.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στόχος είναι η δημιουργία ενός πλαισίου συνεργασίας στον τομέα του blockchain και των σχετικών εφαρμογών της τεχνολογίας αυτής στην Κύπρο. Προστίθεται ότι VeChain και CREAM θα δημιουργήσουν στην Κύπρο μια κοινή νομική οντότητα, η οποία θα παρέχει εισηγήσεις για προώθηση τροποποιήσεων και δημιουργίας του απαραίτητου νομοθετικού πλαισίου που θα διέπει την εφαρμογή της τεχνολογίας blockchain στον χρηματοοικονομικό τομέα της Κύπρου.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Invest Cyprus Μιχάλης Π. Μιχαήλ, ανέφερε ότι ο Οργανισμός, ως ο κατεξοχήν αρμόδιος φορέας για την προώθηση επενδύσεων στην Κύπρο και σύμβουλος της Κυβέρνησης σε σχετικά θέματα, βλέπει την εν λόγω τεχνολογία ως επαναστατική.

«Επενδύουμε στην ανάπτυξη τεχνολογιών fintech και blockchain και θα είμαστε στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών, ώστε να μπορέσουμε να διευκολύνουμε τις επενδύσεις και την οικονομική ανάπτυξη στην Κύπρο και την ευρύτερη περιοχή», είπε.

In the news
post-image Κυπρος

Σε σκυβαλότοπους κατέληξε το 79,5% των αστικών στερεών αποβλήτων το 2017

Από τους 521 χιλιάδες τόνους αστικών στερεών αποβλήτων που έτυχαν διαχείρισης το 2017, το 79,5% κατέληξε σε χώρους απόρριψης, δηλαδή, σκυβαλότοπους, σύμφωνα με τη...
post-image Κυπρος

Πράσινο φως από Υπουργικό για πρόσθετα επιδόματα προς εθνοφρουρούς

Μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος κα Κλέλια Βασιλείου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα πρόσθετα επιδόματα...
Load More