Στον τομέα του blockchain στοχεύει ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων

Στη δημιουργία ενός πλαισίου συνεργασίας στον τομέα του blockchain και των σχετικών εφαρμογών της τεχνολογίας αυτής στην Κύπρο στοχεύει ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus).

Προς τον σκοπό αυτό υπέγραψε μνημόνιο συναντίληψης με την εταιρεία VeChain, που εδρεύει στη Σιγκαπούρη και ειδικεύεται στην εφαρμογή της τεχνολογίας blockchain, και τον αμερικανικό οργανισμό CREAM που παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες για έργα και επενδύσεις στον τομέα του blockchain.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στόχος είναι η δημιουργία ενός πλαισίου συνεργασίας στον τομέα του blockchain και των σχετικών εφαρμογών της τεχνολογίας αυτής στην Κύπρο. Προστίθεται ότι VeChain και CREAM θα δημιουργήσουν στην Κύπρο μια κοινή νομική οντότητα, η οποία θα παρέχει εισηγήσεις για προώθηση τροποποιήσεων και δημιουργίας του απαραίτητου νομοθετικού πλαισίου που θα διέπει την εφαρμογή της τεχνολογίας blockchain στον χρηματοοικονομικό τομέα της Κύπρου.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Invest Cyprus Μιχάλης Π. Μιχαήλ, ανέφερε ότι ο Οργανισμός, ως ο κατεξοχήν αρμόδιος φορέας για την προώθηση επενδύσεων στην Κύπρο και σύμβουλος της Κυβέρνησης σε σχετικά θέματα, βλέπει την εν λόγω τεχνολογία ως επαναστατική.

«Επενδύουμε στην ανάπτυξη τεχνολογιών fintech και blockchain και θα είμαστε στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών, ώστε να μπορέσουμε να διευκολύνουμε τις επενδύσεις και την οικονομική ανάπτυξη στην Κύπρο και την ευρύτερη περιοχή», είπε.

In the news
post-image Κυπρος

Σε πρόσκληση ενδιαφέροντος προχωρεί το Υπουργείο Μεταφορών για την ενοικίαση λεωφορείων στην Πάφο

Σε πρόσκληση ενδιαφέροντος προχωρεί το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων για την ενοικίαση λεωφορείων από 17 Ιανουαρίου μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου, στην Πάφο. Όπως...
post-image Κυπρος

Ας δημοσιοποιήσουμε τις φορολογικές δηλώσεις των τελευταίων 5 χρόνων απαντά στον ΠΙΣ ο Γ. Λιλλήκας

Ας δημοσιοποιήσουμε όλοι τις φορολογικές μας δηλώσεις των τελευταίων πέντε χρόνων, κάλεσε τον ΠΙΣ ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, σημειώνοντας ότι έτσι...
Load More