Στο Δήμο Νέας Σμύρνης μάζεψαν τα διαφημιστικά πανό και τα έκαναν τσάντες μιας χρήσης

Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Νέας Σμύρνης σε μία συλλογική και αξιέπαινη προσπάθεια συνέλεξε όλα τα διαφημιστικά πανό από τους κεντρικούς δρόμους και τα μετέτρεψε σε τσάντες.

Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Διαχείρισης Απορριμμάτων- Δημοτικής Συγκοινωνίας, Γιώργος Κρικρής: «Αφού μαζέψαμε όλα τα διαφημιστικά πανό από την Λεωφόρο Συγγρού και τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, τα μετατρέψαμε σε τσάντες. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να αξιοποιήσουμε ένα τεράστιο κομμάτι PVC από το να του δώσουμε ξανά ζωή μέσω μιας τσάντας. Η «αναγέννηση» των απορριμμάτων απασχολεί κάθε σύγχρονο Δήμο. Το πρόγραμμα αυτό εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στη Δανία. Σκοπός είναι να μην πετάμε τίποτα, να επαναχρησιμοποιούμε όλα τα υλικά, να μην πηγαίνει τίποτα χαμένο».

Οι συλλεκτικές τσάντες με οικολογικό χαρακτήρα εντάσσονται στα πλαίσια των δράσεων ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση αναδεικνύοντας τα οφέλη της χρήσης μιας επαναχρησιμοποιούμενης τσάντας.

In the news
post-image Κυπρος

Βουλή: Με 27 ψήφους υπέρ πέρασε η αύξηση ηλικίας εγγραφής στην προδημοτική και δημοτική εκπαίδευση

Με 27 ψήφους υπέρ και 21 εναντίον, ψηφίστηκε σε νόμο το νομοσχέδιο, με τον οποίο θα επεκταθεί η υποχρεωτική προδημοτική εκπαίδευση μετά από απόφαση...
Load More