Στο Παρίσι ο Δήμαρχος Αθηένου για το πρόγραμμα URBACT

Reading Time: 1 minute

Ο Δήμαρχος Αθηένου Κυριάκος Καρεκλάς αναχωρεί σήμερα για το Παρίσι, όπου από τις 17 ως τις 18 Ιανουαρίου θα γίνει η εναρκτήρια συνάντηση των εκπροσώπων των 23 πόλεων της Ευρώπης που εγκρίθηκαν στην πρόσκληση για τα Δίκτυα Μεταφοράς Καλών Πρακτικών του Προγράμματος URBACT, στις 4 Δεκεμβρίου 2018.

Στη συνάντηση, όπως αναφέρει Δελτίο Τύπου του Δήμου, θα παρευρεθούν ένας εκπρόσωπος από κάθε πόλη που εγκρίθηκε, καθώς και ένας Ειδικός Εμπειρογνώμονας του κάθε Δικτύου Μεταφοράς. Όλα τα έξοδα θα καλυφθούν από τη Γραμματεία του προγράμματος URBACT.

Δείτε επίσης:  Κλείνει ο Εναέριος για τη φιέστα της κυπελλούχου ΑΕΛ

Ο Δήμος Αθηένου εγκρίθηκε ως Επικεφαλής Εταίρος με την Πρόταση «Πόλεις Εθελοντισμού», για μεταφορά της Καλής Πρακτικής του για τον Εθελοντισμό, που ανθεί στην Αθηένου, σε 7 πόλεις της Ευρώπης. Οι πόλεις αυτές, που μετέχουν στο Δίκτυο ως εταίροι, είναι;
Arcos de Valdevez της Πορτογαλίας, Άλτεα της Ισπανίας, Capizzi της Σικελίας-Ιταλία, Αλτένα της Γερμανίας, Radlin της Πολωνίας, Pregrada της Κροατίας και Kildare County Council της Ιρλανδίας.

Το Πρόγραμμα θα διαρκέσει 2 χρόνια, μέχρι το τέλος του 2020 και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Ο συνολικός προϋπολογισμός του Δικτύου είναι 600.000 ευρώ. Επιπρόσθετα, απ’ ευθείας από το URBACT, χρηματοδοτείται το κόστος Ειδικού Εμπειρογνώμονα του Δικτύου, της κυρίας Maria Joao Filgueiras Rauch από την Πορτογαλία, η οποία θα βοηθήσει στη μεταφορά της Καλής Πρακτικής του Δήμου Αθηένου στις άλλες 7 Ευρωπαϊκές πόλεις που μετέχουν στο Δίκτυο.

Δείτε επίσης:  Ημέρα Παιδιού στο Δήμο Ύψωνα

Στη συνάντηση στο Παρίσι θα δοθούν στους συμμετέχοντες οι κατευθυντήριες οδηγίες από τη Γραμματεία του Προγράμματος URBACT για άμεση έναρξη της διαδικασίας υλοποίησης των εγκριμένων προτάσεων.

In the news
Load More