Στόχος να καταστεί η Λευκωσία Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας για το έτος 2021

Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας
Reading Time: 1 minute

Η ομάδα του «GREATER NICOSIA 2021» άρχισε ήδη την σκληρή δουλεία για να καταστεί η Λευκωσία «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας» για το έτος 2021.

Σύμφωνα με τον κ. Σπύρο Πίσυνο, Διευθύνον Έργου, τον κ. Διομήδη Κουφτερό σε αυτή του Καλλιτεχνικού Διευθυντή και το «GREATER NICOSIA 2021», ο στόχος αυτός μέρα με την μέρα αρχίζει να υλοποιείται όλο και περισσότερο, καθώς την θερμή υποστήριξη τους δίνουν ο Δήμος Αγλαντζιάς, Στροβόλου και Λευκωσίας.

Ο τίτλος της «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας» απονέμεται σε μια ευρωπαϊκή πόλη για περίοδο ενός έτους, στη διάρκεια του οποίου η πόλη έχει την ευκαιρία να υλοποιήσει ένα πολυδιάστατο και πολυεπίπεδο σχέδιο για την πολιτιστική, πολιτική, κοινωνική, οικονομική και επιχειρηματική εμπλοκή των νέων.

Δείτε επίσης:  Όχι Δημ. Συμβουλίου Πάφου για την ανέγερση ναού στον Δημοτικό Κήπο

Πρώτος στόχος, είναι να δώσει την ευκαιρία τόσο στην πόλη που θα κερδίσει τον τίτλο, όσο και στους νέους που ζουν σε αυτή, να αναδείξουν τις δυνατότητες και τη δυναμική προοπτική τους.

Δεύτερος σημαντικός στόχος είναι η προβολή της Λευκωσίας, ως μια δυναμική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα για τους νέους, αλλά και την ενδυνάμωση των ίδιων των νέων, μέσω της ενεργής συμμετοχής τους και δραστηριοποίησής τους. Επιπρόσθετα, τα οφέλη για τη Κύπρο και τη νεολαία της από την οικονομική δραστηριότητα εκατοντάδων προγραμμάτων θα είναι εξαιρετικής σημασίας.

Δείτε επίσης:  Ο Δήμος Λάρνακας συνεχίζει τους ψεκασμούς για καταπολέμηση των κουνουπιών

Σε αυτό το πλαίσιο, το «GREATER NICOSIA 2021» προκηρύσσει διαγωνισμό για επιλογή λογοτύπου που θα συνοδεύει τις επικοινωνιακές και προωθητικές δραστηριότητες της υποψηφιότητας της Λευκωσίας για το τίτλο της «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας».

Η προθεσμία για την υποβολή των λογοτύπων είναι η 31η Δεκεμβρίου 2017 στην ιστοσελίδα www.greaternicosia2021.eu/logo. Το νικητήριο λογότυπο θα αναδειχθεί ύστερα από την ψηφοφορία κριτικής επιτροπής και ψηφοφορία που θα πραγματοποιηθεί στο Facebook.

In the news
Load More