Στόχος του Δημάρχου Αγλαντζιάς να πάει ψηλά τη Λευκωσία

Χαράλαμπος Πετρίδης
Reading Time: 2 minutes

Με εντατικούς ρυθμούς εργαζόταν εδώ και μήνες, η ομάδα του GREATER NICOSIA 2021, με στόχο να καταστεί η ευρύτερη Λευκωσία «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας» για το έτος 2021.

Με τον Σπύρο Πίσυνο στη θέση Διευθύνοντα Έργου και τον. Διομήδη Κουφτερό σε αυτή του Καλλιτεχνικού Διευθυντή, το GREATER NICOSIA 2021 αποτέλεσε μια ομάδα επαγγελματιών, που εργάστηκε εντατικά για την κατάκτηση του τίτλου.

Ο τίτλος της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας απονέμεται σε μια ευρωπαϊκή πόλη για περίοδο ενός έτους, στη διάρκεια του οποίου η πόλη έχει την ευκαιρία να υλοποιήσει ένα πολυδιάστατο και πολυεπίπεδο σχέδιο για την πολιτιστική, πολιτική, κοινωνική, οικονομική και επιχειρηματική εμπλοκή των νέων.

Δείτε επίσης:  Εκτέλεση έργων στους Δήμους Στροβόλου και Έγκωμης - Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί

Στην περίπτωση της Λευκωσίας, την αίτηση υπέβαλε ο Δήμος Αγλατζιάς, ο οποίος και είναι μέλος μια ευρύτερης συνεργασίας με τους Δήμους Στροβόλου και Λευκωσίας.

Στόχος του διαγωνισμού διεκδίκησης είναι να δώσει την ευκαιρία τόσο στην πόλη που θα κερδίσει τον τίτλο, όσο και στους νέους που ζουν σε αυτή, να αναδείξουν τις δυνατότητες και τη δυναμική προοπτική τους.

Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς, Χαράλαμπος Πετρίδης, εξέφρασε τα συναισθήματα του για την συμμέτοχη του δήμου του στο φόρουμ γράφοντας «Ήταν μια φανταστική εμπειρία. Μπράβο στην Κλαιπετα Λιθουανίας για το χρίσμα. Δεν κερδίσαμε τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2021. Βρεθήκαμε όμως πολύ κοντά, αναμετρηθήκαμε ίσος με ίσον με πολλές μεγάλες πόλεις της Ευρώπης και κυρίως αποδείξαμε σε όλους τις τεράστιες δυνατότητες των ανθρώπων μας, ειδικά των νέων. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα #greaternicosia, είστε όλοι εξαιρετικοί άνθρωποι με φοβερές ιδέες και μεγάλες ικανότητες. Μαζί μπορούμε να πάμε την Κύπρο και την Ευρύτερη Λευκωσία μας πολύ ψηλότερα!»

Δείτε επίσης:  Έπεσαν οι υπογραφές για νέους λαμπτήρες LED στο Δήμο Λάρνακας

Σε επικοινωνία της ιστοσελίδα μας μαζί με τον κ. Πετρίδη μας ανέφερε ότι τα σχόλια που δέχτηκε από τους διοργανωτές για τον εξαιρετικό φάκελο που κατείχαν, αλλά και την παρότρυνση από τις Βρυξέλλες όπως το Greater Nicosia να υποβάλει εκ νέου αίτηση γιατί πραγματικά το αξίζει.

In the news
Load More