Στόχος του Δημάρχου Αγλαντζιάς να πάει ψηλά τη Λευκωσία

Χαράλαμπος Πετρίδης

Με εντατικούς ρυθμούς εργαζόταν εδώ και μήνες, η ομάδα του GREATER NICOSIA 2021, με στόχο να καταστεί η ευρύτερη Λευκωσία «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας» για το έτος 2021.

Με τον Σπύρο Πίσυνο στη θέση Διευθύνοντα Έργου και τον. Διομήδη Κουφτερό σε αυτή του Καλλιτεχνικού Διευθυντή, το GREATER NICOSIA 2021 αποτέλεσε μια ομάδα επαγγελματιών, που εργάστηκε εντατικά για την κατάκτηση του τίτλου.

Ο τίτλος της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας απονέμεται σε μια ευρωπαϊκή πόλη για περίοδο ενός έτους, στη διάρκεια του οποίου η πόλη έχει την ευκαιρία να υλοποιήσει ένα πολυδιάστατο και πολυεπίπεδο σχέδιο για την πολιτιστική, πολιτική, κοινωνική, οικονομική και επιχειρηματική εμπλοκή των νέων.

Στην περίπτωση της Λευκωσίας, την αίτηση υπέβαλε ο Δήμος Αγλατζιάς, ο οποίος και είναι μέλος μια ευρύτερης συνεργασίας με τους Δήμους Στροβόλου και Λευκωσίας.

Δείτε επίσης:  H Λεμεσός τα τελευταία 24ωρα μέσα από το φακό ενός Λεμεσιανού φωτογράφου - ΒΙΝΤΕΟ

Στόχος του διαγωνισμού διεκδίκησης είναι να δώσει την ευκαιρία τόσο στην πόλη που θα κερδίσει τον τίτλο, όσο και στους νέους που ζουν σε αυτή, να αναδείξουν τις δυνατότητες και τη δυναμική προοπτική τους.

Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς, Χαράλαμπος Πετρίδης, εξέφρασε τα συναισθήματα του για την συμμέτοχη του δήμου του στο φόρουμ γράφοντας «Ήταν μια φανταστική εμπειρία. Μπράβο στην Κλαιπετα Λιθουανίας για το χρίσμα. Δεν κερδίσαμε τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2021. Βρεθήκαμε όμως πολύ κοντά, αναμετρηθήκαμε ίσος με ίσον με πολλές μεγάλες πόλεις της Ευρώπης και κυρίως αποδείξαμε σε όλους τις τεράστιες δυνατότητες των ανθρώπων μας, ειδικά των νέων. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα #greaternicosia, είστε όλοι εξαιρετικοί άνθρωποι με φοβερές ιδέες και μεγάλες ικανότητες. Μαζί μπορούμε να πάμε την Κύπρο και την Ευρύτερη Λευκωσία μας πολύ ψηλότερα!»

Δείτε επίσης:  Τοποθέτηση ανακλινόμενων καθισμάτων στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Δερύνειας

Σε επικοινωνία της ιστοσελίδα μας μαζί με τον κ. Πετρίδη μας ανέφερε ότι τα σχόλια που δέχτηκε από τους διοργανωτές για τον εξαιρετικό φάκελο που κατείχαν, αλλά και την παρότρυνση από τις Βρυξέλλες όπως το Greater Nicosia να υποβάλει εκ νέου αίτηση γιατί πραγματικά το αξίζει.

In the news
post-image Κυπρος

Επεκτείνεται το ωράριο λειτουργίας εξωτερικών ιατρείων της Παιδιατρικής Κλινικής στο Μακάρειο

Επεκτείνεται το ωράριο λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων της Παιδιατρικής Κλινικής στο Μακάρειο Νοσοκομείο. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στο πλαίσιο της αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών...
post-image Άρθρα - Μελέτες

Τα πρότυπα είναι το κλειδί στην εξέλιξη των έξυπνων πόλεων

Γράφει η Αγγελική Λοΐζου Σε παγκόσμιο επίπεδο ο αστικός πληθυσμός αυξάνεται δραματικά. Υπολογίζεται ότι ποσοστό 54.5% του παγκόσμιου πληθυσμού ζούσε στα αστικά κέντρα το...
Load More