Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στο Δήμο Λακατάμιας για κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Νότης Σφακιανάκης - Εναρξη Club Vogue
Reading Time: 1 minute

Με πρωτοβουλία της Δημάρχου Λακακατάμιας, Δρ. Φωτούλας Χατζήπαπα, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019, Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στο Δήμο Λακατάμιας με θέμα: Κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας.

Στη συζήτηση συμμετείχαν εκπρόσωποι Κομμάτων, εκπρόσωποι του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως, του Γραφείου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, του Υπουργείου Υγείας, του Τμήματος Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και εκπρόσωποι Τοπικών Οργανώσεων και Σχολείων.

Η Δήμαρχος Λακατάμιας στην αρχική τοποθέτηση της ανέφερε: «Οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας, αφού έχουμε επιλέξει να ακολουθούμε τις εξελίξεις στην επικοινωνία, είναι μέρος της καθημερινότητάς μας. Η ασφάλεια και η υγεία των δημοτών θα είναι για μας πάντοτε ύψιστη προτεραιότητα. Δεν πρόκειται να κάνουμε εκπτώσεις σε αυτό το ζήτημα. Και δεν νοείται Ανάπτυξη ή Τεχνολογική Αναβάθμιση που να μην διασφαλίζει την Υγεία και την Ποιότητα Ζωής». «Μέσα στα πλαίσια αυτής της συζήτησης» συνέχισε, «εύχομαι και ελπίζω να ακουστούν τοποθετήσεις και να απαντηθούν ερωτήσεις που να βοηθήσουν όλους στους προβληματισμούς μας και στις όποιες δράσεις μας που στόχο θα έχουν τη διατήρηση ενός περιβάλλοντος χώρου που να προάγει την υγεία των παιδιών μας και τη δική μας».

Δείτε επίσης:  Οι Δήμοι που έλαβαν κρατική χορηγία πέραν του €1 εκατ. για το 2018

Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι, έκαναν ολιγόλεπτες τοποθετήσεις επί του θέματος, με τις οποίες παρουσίασαν τις επίσημες θέσεις του Κόμματος/ Υπουργείου/ Οργανισμού / Φορέα που εκπροσωπούσαν. Ακολούθησε συζήτηση και απαντήθηκαν ερωτήματα των παρευρισκομένων, σχετικά με τις ανησυχίες τους για τη λειτουργία των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, στη βάση επιστημονικών και τεκμηριωμένων μελετών.

Δείτε επίσης:  Στην Κύπρο η σορός του Δημάρχου Αμμοχώστου

Η συζήτηση έκλεισε με την υπόσχεση ότι ο Δήμος Λακατάμιας, ως η αρμόδια Τοπική Αρχή, θα αντιμετωπίσει τα ζητήματα που προκύπτουν με την εξέλιξη της τεχνολογίας, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις ευαισθησίες των δημοτών, προσφέροντας τους πάνω απ’ όλα σωστή ενημέρωση.

In the news
Load More