Συζητά το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου για αποδέσμευση του νομικού συμβούλου

Reading Time: 1 minute
Πρόταση που υποβλήθηκε στη χθεσινή συνεδρία της ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου για αποδέσμευση του νομικού συμβούλου του Δήμου από τα καθήκοντά του απορρίφθηκε ομόφωνα από το σώμα.

Κατόπιν τούτου, δημοτικοί σύμβουλοι κατέθεσαν μεσολαβητική πρόταση που συνιστά ουσιαστικά αναβολή στην λήψη απόφασης ώστε να δοθεί χρόνος διαβουλεύσεων.

Συγκεκριμένα, η ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου είχε ενώπιον της τρεις προτάσεις: την απόλυση του Πολύκαρπου Φιλίππου από τη θέση του νομικού συμβούλου του Δήμου Πάφου, την παραμονή του στη θέση αυτή, και τη διαπραγμάτευση μαζί του για να αποδεχτεί συμβιβασμό αποπληρωμής 25 μηνιαίων μισθών και να αποχωρήσει από νομικός σύμβουλος του Δήμου.

Δείτε επίσης:  Ο Δήμος Λάρνακας συνεχίζει τους ψεκασμούς για καταπολέμηση των κουνουπιών

Ειδικότερα η πρόταση του Δημάρχου Πάφου για αποδέσμευση του νομικού συμβούλου αποσύρθηκε, στο πλαίσιο της διαδικασία,ς επανήλθε, ωστόσο, με τπρόταση της δημοτικής ομάδας της ΕΔΕΚ και απορρίφθηκε από το σώμα.

Μετά την εξέλιξη αυτή, η δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ υπέβαλε πρόταση να αναβληθεί η λήψη απόφασης ώστε να δοθεί ο χρόνος και η δυνατότητα στους εμπλεκόμενους όπως ο Δήμαρχος και ο νομικός σύμβουλος υζητήσουν σε μια προσπάθεια εξεύρεσης κοινής συνισταμένης που θα επιλύσει το πρόβλημα .

Δείτε επίσης:  Όχι Δημ. Συμβουλίου Πάφου για την ανέγερση ναού στον Δημοτικό Κήπο

Η πρόταση της δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ προέβλεπε “βελούδινο διαζύγιο” με την αποπληρωμή 25 μηνιαίων μισθών από τον Νοέμβριο του 2015 μέχρι σήμερα, δηλαδή με βάση το μέχρι σήμερα συμβόλαιο του. Σύμφωνα με την πρόταση της δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ αν δεν υπάρξει θετική κατάληξη το όλο θέμα να επανέλθει στο δημοτικό συμβούλιο για λήψη τελεσίδικης απόφασης.

Η πρόταση αυτή έγινε αποδεκτή, και αποφασίστηκε αναβολή στη λήψη απόφασης εν αναμονή των διεργασιών που θα δρομολογηθούν τις επόμενες μέρες.

ΚΥΠΕ

In the news
Load More