Συλλογή χρημάτων για συντήρηση της Αγίας Μαρίνας στην κατεχόμενη Αχερίτου

Αγία Μαρίνα
Reading Time: 1 minute

Εκστρατεία για συλλογή χρημάτων για συντήρηση της ιστορικής εκκλησίας της Αγίας Μαρίνας στην κατεχόμενη Αχερίτου, διοργανώνουν οργανωμένα Σύνολα της Κοινότητας.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ιερού Ναού της Αναλήψεως του Σωτήρος Χριστού στην κατεχόμενη Αχερίτου, σε συνεργασία με την Μητρόπολη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου, το Σύνδεσμο «Ελεύθερη Αχερίτου», το Κοινοτικό Συμβούλιο Αχερίτου, την Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Δημητρίου και τα οργανωμένα σύνολα Αγίου Γεωργίου Βρυσούλλων Αχερίτου, δέχεται εισφορές για τη συντήρηση της ιστορικής εκκλησίας της Αγίας Μαρίνας στην κατεχόμενη Αχερίτου , η οποία χρειάζεται επειγόντως ανακαίνιση ώστε να μην καταρρεύσει».

Δείτε επίσης:  Η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων εκφράζει βαθιά θλίψη για τον θάνατο του Δημάρχου Αμμοχώστου

Προστίθεται ότι «το ποσό της ανακαίνισης υπολογίζεται στις 69 περίπου χιλιάδες ευρώ και απευθύνεται έκκληση στα θρησκευτικά και πατριωτικά αισθήματα όλων, ώστε να καταστεί δυνατή η επίτευξη του ιερού στόχου της διάσωσης της Αγίας Μαρίνας. Η εκκλησία είναι συνυφασμένη με την ίδια την ύπαρξη και την ιστορία της κατεχόμενης Κοινότητας και των νόμιμων κατοίκων της».

Δείτε επίσης:  Οι Κυθρεώτες ζητούν από Γκουτέρες να τερματιστούν οι παράνομες τουρκικές ενέργειες

Οσοι επιθυμούν «μπορούν να καταθέσουν χρήματα στον λογαριασμό που ανοίχθηκε για το σκοπό αυτό στην Ελληνική Τράπεζα CY63 0070 5530 0000 0000 4073 4297».

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Πρόεδρο της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Αντώνη Πική στα τηλέφωνα 99-624628 και 24-634767, στον Χάρη Αυξέντη 99-605735, στον Αντώνη Παρασκευά – Τσιέκκα 99-492360 και στον Γιαννάκη Γεωργίου (Κκόλα) 99-637101.

In the news
Load More