Συμμετοχή Δήμου Παραλιμνίου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα themayor.eu

Reading Time: 2 minutes

Ο Δήμος Παραλιμνίου μαζί με τους επαρχιακούς Δήμους των Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου συμμετέχουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.themayor.eu, η οποία στοχεύει στην άμεση πληροφόρηση και δικτύωση των Ευρωπαίων πολιτών με τους πολιτειακούς θεσμούς, καθώς και στην ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ των τοπικών αρχών. Πρόκειται για την μοναδική στο είδος της πύλη που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τους Δήμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως οι πλέον κοντινότεροι στους πολίτες θεσμοί διακυβέρνησης. Περισσότερο από ποτέ άλλοτε οι πολίτες έχουν άμεση πρόσβαση στην πληροφόρηση και στην συμμετοχικότητα, ενισχύοντας έτσι την αρχή της επικουρικότητας και την αποκέντρωση εξουσίας.
Ένα χρήσιμο κανάλι επικοινωνίας των Δήμων, από τους Δήμους, για τους Δημότες.

Σε συνάρτηση, ο Δήμος Παραλιμνίου μαζί με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο θα πραγματοποιήσουν Διάλογο με τους Πολίτες, στο Δημοτικό Μέγαρο Παραλιμνίου, την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 6.30μ.μ. Τα θέματα της ατζέντας που θα συζητηθούν άπτονται, μεταξύ άλλων, των αρμοδιοτήτων του Δήμου και αφορούν κυρίως στο μελλοντικό γίγνεσθαι της Ευρωπαϊκής Ένωσης˙ ένα καίριο και διαχρονικό ζήτημα που απασχολεί ιδιαίτερα τον καθημερινό βίο των πολιτών.

Δείτε επίσης:  Διεθνές Πρωτάθλημα Tennis στη Λάρνακα

http://www.themayor.eu/en/cyprus
http://www.themayor.eu/en/cyprus/paralimni

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΙΩΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΣΙΟΝ ΣΥΝΑΦΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ» από το Ταμείου Συνοχής 2007-2013, καθώς και το πρόγραμμα ΕU TWINNINGS 2007-2013 μέσω του οποίου διδυμοποιήθηκε με το Δήμο Καστοριάς.

Σήμερα, συμμετέχει σε τέσσερα ευρωπαϊκά έργα:

– Το «ΜΩΣΑΪΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ» στο οποίο εδώ και 3 χρόνια είναι ο Επικεφαλής Εταίρος, το έργο συγχρηματοδοτείται από τα Ταμεία Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και αποσκοπεί στην ενσωμάτωση των Υπηκόων Τρίτων Χωρών στον κοινωνικοοικονομικό ιστό της Επαρχίας Αμμοχώστου.

– Το «INVALOR» στα πλαίσια του προγράμματος Ιnterreg V-B Balkan-Med 2014-2020, όπου ο Δήμος μέσα από μια πιλοτική μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων γυαλιού θα είναι σε θέση να παράγει οικοδομικά υλικά τα οποία θα μπορεί να χρησιμοποιεί για τις δικές του ανάγκες.

Δείτε επίσης:  Οι περιοχές Αμμοχώστου αποκτούν πράσινα σημεία

– Το έργο «ΕΡΜΗΣ II-ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΟΔΙΑ ΓΙΑ ΌΛΟΥΣ» του προγράμματος Interreg V-A Ελλάδα – Κύπρος 2014-2020, στόχος του οποίου είναι η εξυπηρέτηση ατόμων με προβλήματα κινητικότητας, μέσα από την ενίσχυση υποδομών και δικτύων επικοινωνίας και πληροφόρησης σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος.

– Το έργο «LOCALISEIT» στο οποίο Δήμος Παραλιμνίου συμμετέχει ως επωφελούμενος και στοχεύει σε δράσεις προβολής και ουσιαστικής παρεμβατικής προσέγγισης σε θέματα απεξάρτησης αλκοολούχων ουσιών που μαστίζουν σήμερα τη νεολαία.

– Το «COMPETE4SECAP» του προγράμματος Horizon2020 όπου ο Δήμος ως επωφελούμενος φορέας στην Κύπρο θα λάβει πιστοποίηση ISO 5001 για τα δημόσια κτίρια του.

 

In the news
Load More