Συνάντηση Συμμαχία Πολιτών – ΣΕΚ για εργασιακά ζητήματα

Συναντίληψη σε σειρά εργασιακών ζητημάτων και θεμάτων που απασχολούν ευρύτερα την κοινωνία διαπιστώθηκε σε σημερινή συνάντηση που είχαν ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας και το επιτελείο του με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΣΕΚ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συναντήσεων της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΣΕΚ με τους υποψηφίους Προέδρους της Δημοκρατίας, στο οίκημα της συνδικαλιστικής οργάνωσης.

Ο ΓΓ της ΣΕΚ Ανδρέας Μάτσας δήλωσε ότι η συνάντηση ήταν χρήσιμη και εποικοδομητική, προσθέτοντας πως ανταλλάχθηκαν απόψεις αναφορικά με την ανάγκη περαιτέρω ρύθμισης της αγοράς εργασίας και των εργασιακών σχέσεων και ανάκαμψης του πλαισίου λειτουργίας της αγοράς εργασίας.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν, όπως είπε, τη φορολογική μεταρρύθμιση ως επιπρόσθετος ενισχυτικός παράγοντας στην προοπτική περαιτέρω ανάκαμψης της οικονομίας, με τη ΣΕΚ να θέτει επιτακτικά και το θέμα της προώθησης και πλήρους εφαρμογής του Γενικού Σχεδίου Υγείας καθώς και μια σειρά από ζητήματα που μέσα από την κοινή αντίληψη, ανέφερε, μπορούν να λειτουργήσουν υποστηρικτικά στη συλλογική προσπάθεια για να επέλθει μεγαλύτερη οικονομική, κοινωνική και εργασιακή ανάκαμψη για τον τόπο.

Αναδείξαμε, σημείωσε, «το ρόλο που το συνδικαλιστικό κίνημα και η ΣΕΚ μπορούμε να διαδραματίσουμε σε αυτή την προσπάθεια».

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας δήλωσε, από πλευράς του, ότι στα πλείστα θέματα που συζητήθηκαν υπάρχει συναντίληψη.

«Είναι βασική προτεραιότητα για μένα όχι απλά να καθιερώσουμε και να σταθεροποιήσουμε την οικονομική ανάπτυξη του τόπου με ψηλούς ρυθμούς για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, αλλά ταυτόχρονα να επαναφέρουμε το ρυθμιστικό ρόλο του κράτους στην αγορά, να ξεφύγουμε από τη φιλοσοφία και τη θεωρία της απορρύθμισης, τις συνέπειες της οποίας σήμερα βιώνουμε, να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα τους νεοεισερχόμενους από την εκμετάλλευση που τυγχάνουν με εξευτελιστικούς μισθούς, αλλά και δύσκολες συνθήκες εργασίας από ένα μέρος της εργοδοτικής πλευράς που εκμεταλλεύεται την οικονομική κρίση και ταυτόχρονα να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις έτσι ώστε ο παραγόμενος εθνικός πλούτος να κατανέμεται με δίκαιο τρόπο στην κοινωνία και στους εργαζόμενους έτσι ώστε η οικονομική ανάπτυξη να συνοδεύεται και από πραγματική κοινωνική ευημερία» είπε ο υποψήφιος Πρόεδρος.

Συνέχισε λέγοντας ότι υπάρχει συναίνεση σε ζητήματα όπως είναι ο καθορισμός κατώτατου ορίου μισθού, ο καθορισμός επαγγελματικών προσόντων, ζητήματα που αφορούν την ενίσχυση των πολυμελών οικογενειών, την ανατροπή της υπογεννητικότητας και τη στήριξη μιας πληθυσμιακής πολιτικής με κίνητρα, όπως επίσης και στα μεγάλα ζητήματα, όπως είναι η εφαρμογή του μονοασφαλιστικού Γενικού Σχεδίου Υγείας. Επί τούτου σημείωσε ότι «και η ΣΕΚ και εμείς συμφωνούμε ότι όντως θα πρέπει να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα και να προχωρήσουμε το ταχύτερο δυνατό στην υλοποίηση του ΓεΣΥ, έτσι ώστε να έχουν οι Κύπριοι πολίτες αυτό που δικαιούνται και αυτό που πληρώνουν ήδη μέσα από τη φορολογία τους, την καλύτερη δυνατή ποιότητα ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών ανεξάρτητα της εισοδηματικής τους κατάστασης».

Καταλήγοντας ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών είπε πως «το συνδικαλιστικό κίνημα της Κύπρου έχει αποδείξει σε πολύ δύσκολες συνθήκες, και το ’74 και στην πρόσφατη οικονομική ύφεση, ότι συμπεριφέρεται με υπευθυνότητα, με σοβαρότητα και ότι παράγει και συμβάλλει στην κοινωνική, ευρύτερη ανάπτυξη, σκεπτόμενο και λειτουργώντας στο πλαίσιο του γενικότερου συμφέροντος και όχι απλά των μελών των συνδικαλιστικών οργανώσεων».

ΚΥΠΕ

In the news
post-image Κυπρος

Η προεδρία της Δημοκρατίας ανακοίνωσε τους διορισμούς σε 12 ημικρατικούς οργανισμούς

Η προεδρία της Δημοκρατίας ανακοίνωσε την Πέμπτη τους προέδρους και τα μέλη σε δώδεκα Διοικητικά Συμβούλια Ημικρατικών Οργανισμών. Στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (Α.Η.Κ.) Πρόεδρος...
post-image Κυπρος

Προδρόμου: Περισσότεροι νέοι και γυναίκες στις επιλογές για τους Ημικρατικούς

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου ανακοίνωσε ότι το Υπουργικό επέλεξε για διορισμό μέλη σε 12 ημικρατικούς οργανισμούς και άλλες 14 αρχές η συμβούλια, σημειώνοντας...
post-image Κυπρος

Κτήμα Μακένζι: Το ΥΠΕΣ προχώρησε σε εφαρμογή των αποφάσεων του Δικαστηρίου

Το Υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε σε εφαρμογή των αποφάσεων του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, για ανάκτηση του τεμαχίου όπου είναι κτισμένη η αίθουσα δεξιώσεων «Κτήμα Μακένζι»...
Load More