Συνάντηση ΥΠΕΣ – Δημάρχου Λεμεσού για ανέγερση 500 οικιστικών μονάδων

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης και ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαϊδης, πραγματοποίησαν συνάντηση κατά την οποία συζήτησαν το ζήτημα κοινωνικής στέγασης και προσιτής κατοικίας.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού υπέβαλε στον Υπουργό Εσωτερικών πρόταση του Δήμου, για αντιμετώπιση του προβλήματος του υψηλού κόστους της ενοικίασης ή απόκτησης κατοικίας στη Λεμεσό. Συγκεκριμένα, η πρόταση αφορά στην ανάπτυξη 3 τεμαχίων δημοτικής ιδιοκτησίας στη Λεμεσό (2 στην περιοχή του Αγίου Νικολάου και 1 στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη), για ανέγερση 500 περίπου οικιστικών μονάδων, οι οποίες να διατεθούν ως κοινωνική στέγη και προσιτή κατοικία.

Σύμφωνα με την πρόταση, τα διαμερίσματα αυτά θα μπορούσαν να κτιστούν και να διατεθούν τα επόμενα 5 χρόνια, είτε προς ενοικίαση είτε προς αγορά σε νέα ζευγάρια και οικογένειες, στη βάση εισοδηματικών κριτηρίων, με τρόπο που να διασφαλίζεται η ισορροπημένη σύνθεση των ενοίκων της κάθε πολυκατοικίας.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, εξέφρασε την υποστήριξή του προς την πρόταση του Δήμου Λεμεσού και την ετοιμότητα του Υπουργείου να στηρίξει τον Δήμο Λεμεσού ή άλλες Τοπικές Αρχές, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου, ούτως ώστε να δρομολογηθούν τοπικά προγράμματα για προώθηση της πολιτικής της προσιτής στέγης.

In the news
post-image Κυπρος

Βουλή: Με 27 ψήφους υπέρ πέρασε η αύξηση ηλικίας εγγραφής στην προδημοτική και δημοτική εκπαίδευση

Με 27 ψήφους υπέρ και 21 εναντίον, ψηφίστηκε σε νόμο το νομοσχέδιο, με τον οποίο θα επεκταθεί η υποχρεωτική προδημοτική εκπαίδευση μετά από απόφαση...
Load More