Συνάντηση ΥΠΕΣ – Δημάρχου Λεμεσού για ανέγερση 500 οικιστικών μονάδων

Reading Time: 1 minute

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης και ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαϊδης, πραγματοποίησαν συνάντηση κατά την οποία συζήτησαν το ζήτημα κοινωνικής στέγασης και προσιτής κατοικίας.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού υπέβαλε στον Υπουργό Εσωτερικών πρόταση του Δήμου, για αντιμετώπιση του προβλήματος του υψηλού κόστους της ενοικίασης ή απόκτησης κατοικίας στη Λεμεσό. Συγκεκριμένα, η πρόταση αφορά στην ανάπτυξη 3 τεμαχίων δημοτικής ιδιοκτησίας στη Λεμεσό (2 στην περιοχή του Αγίου Νικολάου και 1 στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη), για ανέγερση 500 περίπου οικιστικών μονάδων, οι οποίες να διατεθούν ως κοινωνική στέγη και προσιτή κατοικία.

Δείτε επίσης:  Δημοτικό Θέατρο: Έτοιμο να υποδεχθεί το φιλοθεάμον κοινό

Σύμφωνα με την πρόταση, τα διαμερίσματα αυτά θα μπορούσαν να κτιστούν και να διατεθούν τα επόμενα 5 χρόνια, είτε προς ενοικίαση είτε προς αγορά σε νέα ζευγάρια και οικογένειες, στη βάση εισοδηματικών κριτηρίων, με τρόπο που να διασφαλίζεται η ισορροπημένη σύνθεση των ενοίκων της κάθε πολυκατοικίας.

Δείτε επίσης:  Δραστηριότητες Δημάρχου Γερμασόγειας 17 – 23 Ιουνίου

Ο Υπουργός Εσωτερικών, εξέφρασε την υποστήριξή του προς την πρόταση του Δήμου Λεμεσού και την ετοιμότητα του Υπουργείου να στηρίξει τον Δήμο Λεμεσού ή άλλες Τοπικές Αρχές, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου, ούτως ώστε να δρομολογηθούν τοπικά προγράμματα για προώθηση της πολιτικής της προσιτής στέγης.

In the news
Load More