Συνδέσου Ψηφιακά! Εύκολα και απλά – Ολοκληρώνεται η ενημερωτική εκστρατεία του Τμήματος Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών

Συνδέσου Ψηφιακά
Reading Time: 1 minute
Με επίκεντρο την ανάδειξη του οφέλους από τη χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών και την ανάπτυξη της ψηφιακής κουλτούρας στην κυπριακή κοινωνία, το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (ΤΗΕ) του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων πραγματοποίησε την πρώτη παγκύπρια Εκστρατεία ενημέρωσης για τα ψηφιακά μέσα, με τίτλο «Συνδέσου Ψηφιακά! Εύκολα και απλά».

Η εκστρατεία, που είχε διάρκεια από τον Σεπτέμβριο μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2017, περιέλαβε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων πληροφόρησης, δημοσιογραφικών συναντήσεων και εκδηλώσεων διαλόγου με τους πολίτες και προβολής των δημοσίων ηλεκτρονικών υπηρεσιών που ενδιαφέρουν μαζικά το κοινό.

Δείτε επίσης:  Η Συνεργασία «Συμμαχία – Οικολόγοι» παρουσίασε στη Λάρνακα τους υποψήφιους ευρωβουλευτές

Με δεδομένες τις χαμηλές επιδόσεις της Κύπρου ανάμεσα στην ΕΕ των 28 και την κατάταξή της στην 22η θέση του δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας (DESI 2017), η Εκστρατεία «Συνδέσου Ψηφιακά! Εύκολα και απλά» εντάχθηκε στις ευρύτερες προσπάθειες που καταβάλει η πολιτεία προς την κατεύθυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού και εκσυγχρονισμού.

Η ολοκλήρωση της εκστρατείας συμπίπτει με την ετοιμασία του νέου Σχεδίου Δράσης της Ψηφιακής Στρατηγικής για τη περίοδο 2018-2020, το οποίο θα περιλαμβάνει έργα για την ανάπτυξη των υποδομών, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών, τις ψηφιακές δεξιότητες, τη ψηφιακή επιχειρηματικότητα, την ασφάλεια στη χρήση του διαδικτύου, καθώς και έργα για τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Δείτε επίσης:  Υπερψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός της ΑΤΗΚ για το 2019

H ενημέρωση του κοινού για τις δράσεις της εκστρατείας έγινε μέσω ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σποτ στα ΜΜΕ, της ειδικής ιστοσελίδας www.ecyprus.gov.cy καθώς και από τα social media @ecyprusnow.

In the news
Load More