Συνεχίζονται οι καθημερινοί ψεκασμοί στη Λάρνακα

Reading Time: 1 minute

Στο Δήμο Λάρνακα συνεχίζονται οι καθημερινοί ψεκασμοί για καταπολέμηση των κουνουπιών σε όλη την πόλη με ιδιαίτερη έμφαση στις περιοχές που περιβάλλουν τις Αλυκές λόγω της αυξημένης εκκόλαψης. Ταυτόχρονα με τον ψεκασμό των στάσιμων νερών κατά τις πρωινές ώρες, γίνονται και νυκτερινοί ψεκασμοί για καταπολέμηση ενηλίκων κουνουπιών και χειρονόμων. Λόγω της δυσβατότητας που παρουσιάζεται σε περιοχές των Αλυκών κρίθηκε απαραίτητη η διενέργεια δεύτερου αεροψεκασμού.

Ο αεροψεκασμός θα γίνει σε συνεργασία με το Τμήμα Δασών και κατόπιν έγκρισης του Τμήματος Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Κράτους, στην περιοχή των Αλυκών (από τις Καμάρες μέχρι το Παρατηρητήριο Πουλιών παρά το Παττίχειο) την Τετάρτη 26/06/2019 από τις 6:00 π.μ. μέχρι τις 9:00 π.μ. για καταπολέμηση των κουνουπιών. Εναλλακτική ημερομηνία σε περίπτωση μη ευνοϊκών καιρικών συνθηκών ή τεχνικών προβλημάτων θα είναι η Πέμπτη, 27/06/2019 τις ίδιες ώρες.

Δείτε επίσης:  Κλειστή για την τροχαία η οδός Περικλέους - Φωκίωνος

Ο αεροψεκασμός θα επιχειρείται σε χαμηλό ύψος για καλύτερα αποτελέσματα και θα διεξάγεται με τη χρήση βιολογικών παρασκευασμάτων. Θα χρησιμοποιηθεί το αεροσκάφος της Μονάδας Πτητικών Μέσων του Τμήματος Δασών τύπου “Air Tractor 802” κίτρινου χρώματος και αρ. εγγραφής FD-1.

Κατά την ώρα του ψεκασμού το μονοπάτι της φύσης από τις Καμάρες μέχρι το Στρατόπεδο της Αλυκής θα είναι κλειστό για το κοινό το οποίο παρακαλείται όπως συνεργάζεται με τους αρμόδιους λειτουργούς του Δήμου.

Δείτε επίσης:  Ικανοποίηση της Ομάδας Πρωτοβουλίας Λεωφ. Τσερίου για την νέα πρόταση

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με το γραφείο των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Λάρνακας στα τηλέφωνα 24816559 και 24816557.

In the news
Load More