Σύσκεψη για τις λαμπρατζιές στο Δήμο Λάρνακας

φωτιά

Σε πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας, κατά την οποία παρέστησαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρνακας, εκ μέρους του Δήμου Λάρνακας οι Επιστάτες Καθαριότητας, ο Υπεύθυνος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρνακας, εκπρόσωποι της Σχολικής Εφορείας και εκπρόσωπος των Αστυνομικών της Γειτονιάς, όπως αναφέρει ο Δήμος Λάρνακας σε ανακοίνωση, συζητήθηκε το θέμα της συσσώρευσης καυσόξυλων σε ανοικτούς χώρους, πάρκα και χώρους πρασίνου για την αναβίωση του εθίμου της «Λαμπρατζιάς».

Κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκαν τα πιο κάτω:

1. Nα επιτραπεί η συσσώρευση καύσιμων υλικών μόνο για σκοπούς της «Λαμπρατζιάς» σε περιορισμένη έκταση στους ακόλουθους χώρους:

– Λεωφόρος Κυκλικής, Αγ. Ανάργυροι Α΄

– Άγιοι Ανάργυροι Β΄ (Αγία Θέκλα)

– Συνοικισμός Κόκκινες (Στο πάρκο δίπλα από την εκκλησία Αγίου Ιωάννη).

– Τσιακκιλερό (έναντι νέας Εκκλησίας)

– Βεργίνα (Χωράφι έναντι Πηλίδη)

– Οδός Δρυάδων (χωράφι ανάμεσα στους Συνοικισμούς «Ζήνωνα» και «Καμάρων».

– Συνοικισμός Ζήνωνας (δίπλα από Εκκλησία)

– Συνοικισμός Μακαρίου (Καμάρες) – Αραδίππου

– Άγιος Νικόλαος (δίπλα από εκκλησία)

– Λεωφόρος Φανερωμένης (έναντι Εκκλησίας)

– Περιοχή Εκκλησίας Αγίου Γεωργίου Κοντού

2. Να απαγορευθεί αυστηρά η αποκοπή δένδρων για σκοπούς δημιουργίας καυσόξυλων για τις «Λαμπρατζιές».

3. Να απαγορευθεί η συσσώρευση ελαστικών, κροτίδων και μικρών (γκαζάκια) και μεγάλων φιάλων υγραερίου και η τοποθέτηση τους στις «Λαμπρατζιές».

»Καλείται το Κοινό όπως συμμορφώνεται πλήρως προς τις πιο πάνω υποδείξεις. Σε αντίθεση περίπτωση ο Δήμος Λάρνακας, η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, θα προβαίνουν στην απομάκρυνση των αντικειμένων που θα συσσωρευτούν για τις «Λαμπρατζιές» και θα τοποθετηθούν σε μη εγκριμένες τοποθεσίες ή και στην ποινική δίωξη των παρανομούντων, εκεί που διαπράττονται αδικήματα (κοπή δέντρων, χρήση κροτίδων, πρόκληση οχληρίας κλπ.).

Ο Δήμος Λάρνακας απευθύνει έκκληση προς το Κοινό για συνεργασία και άμεση και πλήρη συμμόρφωση προς τα πιο πάνω, με σκοπό την αποφυγή ατυχημάτων, τραυματισμών, καταστροφών περιουσιών και οποιασδήποτε μορφής οχληρίας από την αναβίωση του αναφερόμενου εθίμου.»

In the news
post-image Διεθνη

Η Γαλλία ξεκινάει τον φορολογικό πόλεμο κατά των Google, Apple, Facebook και Amazon

Την απόφαση της Γαλλίας να προχωρήσει στη φορολόγηση των μεγάλων ψηφιακών επιχειρήσεων, χωρίς να περιμένει μια ευρωπαϊκή συναίνεση επί του θέματος, δηλώνει με συνέντευξή...
Load More