Τέλεση 1138 πολιτικών γάμων αναμένει ο Δήμος Πάφου το 2016

Μεγάλη σημασία δίδει ο Δήμος Πάφου στην τέλεση πολιτικών γάμων και προβλέπει ότι μέχρι τέλος του 2016 θα τελεστούν 1.138 πολιτικοί γάμοι.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, η Λειτουργός Γάμου στο Δήμο Πάφου Λία Κωστή ανέφερε πως από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα τελέστηκαν στο Δήμο Πάφου 988 πολιτικοί γάμοι, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να τελεστούν άλλοι 150 πολιτικοί γάμοι.

Το 90% των ζευγαριών που επιθυμούν να τελέσουν τον γάμο τους στην Πάφο είναι Βρετανοί και το υπόλοιπο 10% είναι Ισραηλίτες και Ρώσοι, σημείωσε.

Σύμφωνα με την κ. Κωστή ο αριθμός των πολιτικών γάμων που τελούνται στο Δήμο Πάφου παρουσιάζουν μικρή διακύμανση από το 2013. Οπως είπε, το 2013 τελέστηκαν 822 πολιτικοί γάμοι και ο Δήμος Πάφου εισέπραξε απ` αυτούς κονδύλι ύψους 370.000 ευρώ, το 2014 τελέστηκαν 996 πολιτικοί γάμοι και η τοπική αρχή εισέπραξε 430.000 ευρώ, ενώ το 2015 ο αριθμός τους αυξήθηκε στους 1.291 και ο Δήμος εισέπραξε 624.000 ευρώ.

Δείτε επίσης:  Η απάντηση του Δήμου Λευκωσίας για τα έργα ανάπλασης στο κέντρο της πόλης

Η κ. Κωστή σημείωσε πως τα ζευγάρια τελούν τους γάμους τους στις όμορφες παραλίες της Πάφου και στα ξενοδοχειακά καταλύματα, αλλά και στο Δημοτικό Δέγαρο.

Ωστόσο, φέτος, όπως ανέφερε, λόγω των εργασιών ανάπλασης της πλατεία Κέννεντυ ο Δήμος προτείνει στα ζευγάρια να τελέσουν το γάμο τους στα Οθωμανικά Λουτρά (Χαμάμ) και πάρα πολλά επέλεξαν το χώρο, δηλώντας πολύ ευχαριστημένα.

Στόχος του Δήμου Πάφου, συνέχισε, είναι η αύξηση της τέλεσης των πολιτικών γάμων στο Δήμο από τους οποίους η Τοπική αρχή αποκομίζει ένα σημαντικό ποσοστό εσόδων ιδιαίτερα μάλιστα μετά την αποπεράτωση των εργασιών της πλατείας Κέννεντυ έξω από το Δημοτικό μέγαρο.

Δείτε επίσης:  H Λεμεσός τα τελευταία 24ωρα μέσα από το φακό ενός Λεμεσιανού φωτογράφου - ΒΙΝΤΕΟ

Στόχος μας, είπε, είναι όπως το 2017 οι πολιτικοί γάμοι που θα τελεστούν στο Δήμο Πάφου να ξεπεράσουν τους 1.300.

Στο μεταξύ, ο Δήμος Πάφου αυτοματοποιεί και εκσυγχρονίζει τις διαδικασίες για τους πολιτικούς γάμους.

Στην τελευταία συνεδρίαση της ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε να εφαρμοστεί ένα λογισμικό σύστημα μέσω του οποίου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προκρατούν ημερομηνίες και ώρες για την τέλεση των πολιτικών γάμων στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου ή σε άλλα σημεία εντός των δημοτικών ορίων όπου τελούνται αυτή τη στιγμή πολιτικοί γάμοι.

Η πλατφόρμα αυτή εφαρμόζεται ήδη με επιτυχία και σε άλλες τοπικές αρχές.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΒΑ)

In the news
post-image Κυπρος

Αναθεωρημένο νομοσχέδιο για τα νέα τέλη κυκλοφορίας κατέθεσε η Κυβέρνηση

Αναθεωρημένο νομοσχέδιο που να αφαιρεί την ηλικία ως αποκλειστικό κριτήριο για την επιβολή τελών κυκλοφορίας στα αυτοκίνητα και εισάγει το κριτήριο της τεχνολογίας Euro...
post-image Κυπρος

ΠτΔ και Χρυσόστομος Β’ κατέθεσαν τον θεμέλιο λίθο του νέου ηλεκτροπαραγωγού σταθμού

Τη βεβαιότητα του ότι νέος ηλεκτροπαραγωγός σταθμός της «Power Energy Cyprus», που θα ολοκληρωθεί το 2021, στο Βασιλικό, θα σηματοδοτήσει την έναρξη μιας νέας...
Load More