Την κατασκευή φράγματος ζητούν 11 χωριά της Πιτσιλιάς

Reading Time: 1 minute

Την κατασκευή φράγματος στον ποταμό Σερράχη ζητούν αγρότες και κάτοικοι 11 χωριών της βόρειας Πιτσιλιάς, που βρέθηκαν σήμερα στο Δασικό Σταθμό «Γεφύρι Παναγιάς», σε μια εκδήλωση διαμαρτυρίας με σύνθημα «Λίγο νερό θέλουμε».

Την εκδήλωση διαμαρτυρίας διοργάνωσαν οι αγροτικές οργανώσεις ΠΕΚ, ΕΚΑ, Παναγροτικός, Νέα Αγροτική και Ευρωαγροτικός. Εκεί συγκεντρώθηκαν δεκάδες αγρότες και κάτοικοι από την Πλατανιστάσα, την Άλωνα, τον Πολύστυπο, τα Λειβάδια, την Αληθινού, το Φτερικούδι, το Μιτσερό, τον Άγιο Επιφάνειο, την Αγία Μαρίνα, την Κάτω Μονή και την Ορούντα.

Δείτε επίσης:  Εικόνες ντροπής – Κατάντησαν τη Λεμεσό σκουπιδότοπο

«Ζητούμε από το νερό που περνά από το γεφύρι του Δασικού Σταθμού Παναγιάς στην Πιτσιλιά, το μερίδιο που μας αναλογεί για να εξυπηρετήσουμε τη γη μας και τους γεωργούς μας» εξήγησε στο ΚΥΠΕ ο ΓΓ του Ευρωαγροτικού Λάμπρος Αχιλλέως. «Δεν θέλουμε να κόψουμε τη ροή του ποταμού προς την πεδιάδα, αλλά θέλουμε αυτό που μας αναλογεί, ένα μικρό φράγμα» σημείωσε, προσθέτοντας πως η βόρεια πλευρά του Τροόδους υστερεί σε σχέση με τη νότια πλευρά, όπου βρίσκονται τα φράγματα του Κούρη και του Ασπρόκρεμμου.

Δείτε επίσης:  Στήριξη Δήμου Δερύνειας για οικονομική βοήθεια του μικρού Αντώνη

Ο κ. Αχιλλέως είπε πως υπάρχει απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου από το 1997 για κατασκευή φράγματος χωρητικότητας 6 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού στην περιοχή, με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. «Εμείς ζητούμε επικαιροποίηση των σχεδίων» ανέφερε.

Συμπλήρωσε πως έχει ήδη συσταθεί επιτροπή που αποτελείται από τις αγροτικές οργανώσεις και κοινοτάρχες της περιοχής και έχει εγκριθεί ψήφισμα το οποίο θα επιδοθεί στον Υπουργό Γεωργίας και στο Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, με τους οποίους θα επιδιώξουν να έχουν και συναντήσεις.

ΚΥΠΕ

In the news
Load More