Τη συζήτηση για δημιουργία Επαρχιακών Συμπλεγμάτων Τ.Α. συνέχισε η Επιτροπή Εσωτερικών

Reading Time: 1 minute

Τη συζήτηση του νομοσχεδίου για συμπλεγματοποίηση υπηρεσιών και Δήμων, με τη δημιουργία των Επαρχιακών Συμβουλίων, συνέχισε σήμερα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Πανίκος Λεωνίδου είπε ότι κατά τη συνεδρία το ΔΗΚΟ εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις σε ό,τι αφορά τη δημιουργία των Επαρχιακών Συμβουλίων, επιφυλάξεις οι οποίες έχουν κυρίως να κάνουν με το γεγονός ότι δημιουργούνται υπερεξουσίες σε ένα διοικητικό όργανο το οποίο ουσιαστικά περιορίζει ή και αποψιλώνει αρμοδιότητες από τις τοπικές αρχές.

Δείτε επίσης:  Κλειστό μέρος της Τάφρου της Πύλης Αμμοχώστου για τη συναυλία της Έλενας Παπαρίζου

Εξέφρασε παράλληλα την πεποίθηση ότι το όλο θέμα θα πρέπει να συζητηθεί σε βάθος και πως γενικότερα η όλη μεταρρύθμιση θα πρέπει να είναι εξελικτική έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να νοιώθουν οι πολίτες ότι οι υπηρεσίες και οι αρχές είναι δίπλα τους.

Δείτε επίσης:  Διαφωνεί ο Ανδρέας Μορφίτης με το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβούλιου Αμμοχώστου

Ανέφερε ακόμη ότι η δημιουργία αυτών των Επαρχιακών Συμβουλίων θα συγκεντρώσει όλες τις εξουσίες και αρμοδιότητες, περιβάλλοντος, πολεοδομίας, σκυβάλων και νερού, σε αυτές τις νέες δομές.

«Αυτά τα θέματα χρειάζονται πολλή προσοχή καθώς ο στόχος είναι να βοηθήσουμε τους πολίτες που σήμερα ταλαιπωρούνται μέσα από τις διάφορες δυσλειτουργίες των διάφορων φορέων», συμπλήρωσε.

(ΚΥΠΕ/ΗΜΑ/ΓΒΑ)

In the news
Load More