Τη συζήτηση για δημιουργία Επαρχιακών Συμπλεγμάτων Τ.Α. συνέχισε η Επιτροπή Εσωτερικών

Τη συζήτηση του νομοσχεδίου για συμπλεγματοποίηση υπηρεσιών και Δήμων, με τη δημιουργία των Επαρχιακών Συμβουλίων, συνέχισε σήμερα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Πανίκος Λεωνίδου είπε ότι κατά τη συνεδρία το ΔΗΚΟ εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις σε ό,τι αφορά τη δημιουργία των Επαρχιακών Συμβουλίων, επιφυλάξεις οι οποίες έχουν κυρίως να κάνουν με το γεγονός ότι δημιουργούνται υπερεξουσίες σε ένα διοικητικό όργανο το οποίο ουσιαστικά περιορίζει ή και αποψιλώνει αρμοδιότητες από τις τοπικές αρχές.

Δείτε επίσης:  Ν. Νικολαΐδης: Η λύση στις έντονες βροχοπτώσεις βρίσκεται στα αντιπλημμυρικά έργα που εκκρεμούν

Εξέφρασε παράλληλα την πεποίθηση ότι το όλο θέμα θα πρέπει να συζητηθεί σε βάθος και πως γενικότερα η όλη μεταρρύθμιση θα πρέπει να είναι εξελικτική έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να νοιώθουν οι πολίτες ότι οι υπηρεσίες και οι αρχές είναι δίπλα τους.

Δείτε επίσης:  Η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων υπέρ της εφαρμογής του ΓεΣΥ

Ανέφερε ακόμη ότι η δημιουργία αυτών των Επαρχιακών Συμβουλίων θα συγκεντρώσει όλες τις εξουσίες και αρμοδιότητες, περιβάλλοντος, πολεοδομίας, σκυβάλων και νερού, σε αυτές τις νέες δομές.

«Αυτά τα θέματα χρειάζονται πολλή προσοχή καθώς ο στόχος είναι να βοηθήσουμε τους πολίτες που σήμερα ταλαιπωρούνται μέσα από τις διάφορες δυσλειτουργίες των διάφορων φορέων», συμπλήρωσε.

(ΚΥΠΕ/ΗΜΑ/ΓΒΑ)

In the news
post-image Κυπρος

Αναθεωρημένο νομοσχέδιο για τα νέα τέλη κυκλοφορίας κατέθεσε η Κυβέρνηση

Αναθεωρημένο νομοσχέδιο που να αφαιρεί την ηλικία ως αποκλειστικό κριτήριο για την επιβολή τελών κυκλοφορίας στα αυτοκίνητα και εισάγει το κριτήριο της τεχνολογίας Euro...
post-image Κυπρος

ΠτΔ και Χρυσόστομος Β’ κατέθεσαν τον θεμέλιο λίθο του νέου ηλεκτροπαραγωγού σταθμού

Τη βεβαιότητα του ότι νέος ηλεκτροπαραγωγός σταθμός της «Power Energy Cyprus», που θα ολοκληρωθεί το 2021, στο Βασιλικό, θα σηματοδοτήσει την έναρξη μιας νέας...
Load More