Τουρκικά Μέσα μιλούν για συγκάλυψη της δολοφονίας Κασόγκι

Τουρκική εφημερίδα είχε υποστηρίξει ότι το Άμπου Ντάμπι επιχείρησε να βοηθήσει τη Σαουδική Αραβία σε μια προσπάθεια συγκάλυψης της δολοφονίας του σαουδάραβα δημοσιογράφου.

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Ανουάρ Γκαργκάς, κατηγόρησε μια σειρά τουρκικών μέσων ενημέρωσης για παραγωγή ψευδών ειδήσεων αναφορικά με τα κράτη του Κόλπου. Είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα σχετικά με τη φερόμενη εμπλοκή του Άμπου Ντάμπι στη συγκάλυψη της δολοφονίας του σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

«Μέρος του τουρκικού Τύπου ασχολείται με την κατασκευή ειδήσεων σχετικά με τις χώρες του Περσικού Κόλπου και τα αραβικά κράτη, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΑΕ. Αυτή η εμπειρία μας έδειξε ότι οι φήμες και οι ψευδείς πληροφορίες δεν ήταν ποτέ αποτέλεσμα ενός λογικού ή υπεύθυνου συμπεράσματος. Καταστρέφουν την ίδια την πηγή και προκαλούν απώλεια εμπιστοσύνης», έγραψε ο Γκαργκάς σε ανάρτησή του στο Twitter.

Η συγκεκριμένη δήλωση έρχεται μετά την ανακοίνωση της τουρκικής εφημερίδας Yeni Safak, η οποία, επικαλούμενη πηγές, υποστήριξε ότι μια ομάδα τεσσάρων ανθρώπων, που φέρεται ότι στάλθηκε στην Κωνσταντινούπολη για να καλύψει τη δολοφονία Κασόγκι, είχε αποσταλεί από τον πρώην ηγέτη του παλαιστινιακού κινήματος Φατάχ στη Λωρίδα της Γάζας, Μοχάμεντ Νταχλάν. Η εφημερίδα περιγράφει τον Νταχλάν ως «επικεφαλής εκτελεστή» του πρίγκιπα των ΗΑΕ και διαδόχου του θρόνου, Μοχάμεντ μπιν Ζάιεντ.

Στις 15 Νοεμβρίου, η υπηρεσία του Γενικού Εισαγγελέα της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε ότι ο δημοσιογράφος δολοφονήθηκε με έγχυση ναρκωτικών ουσιών και ότι το σώμα του διαμελίστηκε και αφαιρέθηκε από το προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, προσθέτοντας ότι συνολικά 21 άτομα είχαν συλληφθεί σε σχέση με την υπόθεση.

Ο Κασόγκι ήταν δημοσιογράφος της Washington Post, και εξαφανίστηκε στις 2 Οκτωβρίου μετά την είσοδό του στο προξενείο.

sputniknews

In the news
post-image Κυπρος

Επεκτείνεται το ωράριο λειτουργίας εξωτερικών ιατρείων της Παιδιατρικής Κλινικής στο Μακάρειο

Επεκτείνεται το ωράριο λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων της Παιδιατρικής Κλινικής στο Μακάρειο Νοσοκομείο. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στο πλαίσιο της αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών...
post-image Άρθρα - Μελέτες

Τα πρότυπα είναι το κλειδί στην εξέλιξη των έξυπνων πόλεων

Γράφει η Αγγελική Λοΐζου Σε παγκόσμιο επίπεδο ο αστικός πληθυσμός αυξάνεται δραματικά. Υπολογίζεται ότι ποσοστό 54.5% του παγκόσμιου πληθυσμού ζούσε στα αστικά κέντρα το...
Load More