Το ΑΚΕΛ δεν θεωρεί ότι ο κόσμος είναι ιδεατός

Το ΑΚΕΛ δεν είναι σε κανέναν λήθαργο, ούτε θεωρεί ότι ο κόσμος είναι ιδεατός, είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, σε σημερινές του δηλώσεις μετά από συνάντηση με αντιπροσωπεία του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου που πραγματοποιήθηκε στα Κεντρικά Γραφεία ΑΚΕΛ.

Ερωτηθείς σχετικά με χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Κυπριανού είπε ότι το να είναι κάποιος ήρεμος δεν είναι κακό πράγμα.

«Χαριτολογώντας θα έλεγα ότι δεν είναι από τα ισχυρά χαρακτηριστικά του Προέδρου της Δημοκρατίας η ηρεμία. Βέβαια, στην πολιτική το να αφήνει κάποιος να παγιώνεται έναν παρατεταμένο αδιέξοδο, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για το μέλλον και την προοπτική της χώρας μας. Θα υπάρχει σταδιακά διολίσθηση προς την οριστική διχοτόμηση, κάτι το οποίο θέλω να ξεκαθαρίσω για ακόμα μία φορά, το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχτεί, δίχως βέβαια να σημαίνει ότι αυτό θα πρέπει να μας σπρώξει προς την κατεύθυνση της αποδοχής της οποίας κακής λύσης», πρόσθεσε.

Δείτε επίσης:  Ακιντζί: Συγκεκριμένο το πλαίσιο λύσης

Τώρα, συνέχισε ο κ. Κυπριανού, «σε ό,τι αφορά την έκκληση του κ. Αναστασιάδη να ξυπνήσουμε από τον λήθαργο του ιδεατού κόσμου, θέλω να πω ότι εμείς δεν είμαστε σε κανέναν λήθαργο, ούτε θεωρούμε ότι ο κόσμος είναι ιδεατός».

«Αντιθέτως ξέρουμε πάρα πολύ καλά πώς λειτουργεί ο σύγχρονος κόσμος και κατ’ επανάληψη έχουμε τοποθετηθεί για την κατάσταση η οποία επικρατεί παγκοσμίως. Ανησυχώ όμως αν ο κύριος Αναστασιάδης μετά από 45-50 χρόνια που είναι στην πολιτική, τώρα έχει ανακαλύψει ότι ο κόσμος είναι δεν είναι ιδεατός. Και μάλιστα σε σύγκρουση με το τι έλεγε το 2004 στο σχέδιο Ανάν, αυτό είναι εξαιρετικά ανησυχητικό», συμπλήρωσε.

Δείτε επίσης:  Άκυρη η μείωση του εφάπαξ δημοσίων υπαλλήλων αποφάσισε το Διοικητικό Δικαστήριο

Το ΑΚΕΛ, είπε ο κ. Κυπριανού, έχει πλήρη επίγνωση της κατάστασης η οποία επικρατεί αυτή την στιγμή στο νησί μας.

«Έχει πλήρη επίγνωση για τις δυσκολίες οι οποίες προκύπτουν από τη στάση την οποία η Τουρκία τηρεί σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού και για αυτό επιμένει ότι πρέπει να είμαστε συνεπείς και προσηλωμένοι στο στόχο της επίτευξης λύσης. Διαφορετικά, με αντιφάσεις, παλινδρομήσεις και πειραματισμούς, όπως λειτουργεί ο κύριος Αναστασιάδης τα τελευταία χρόνια, το μόνο που πετυχαίνουμε είναι να διευκολύνουμε την Τουρκία στην προώθηση των στόχων της. Εκείνος λοιπόν, που χρειάζεται να συνειδητοποιήσει την πραγματικότητα είναι ο κύριος Αναστασιάδης και σίγουρα όχι εμείς», κατέληξε.

In the news
post-image Κυπρος

Επεκτείνεται το ωράριο λειτουργίας εξωτερικών ιατρείων της Παιδιατρικής Κλινικής στο Μακάρειο

Επεκτείνεται το ωράριο λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων της Παιδιατρικής Κλινικής στο Μακάρειο Νοσοκομείο. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στο πλαίσιο της αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών...
post-image Άρθρα - Μελέτες

Τα πρότυπα είναι το κλειδί στην εξέλιξη των έξυπνων πόλεων

Γράφει η Αγγελική Λοΐζου Σε παγκόσμιο επίπεδο ο αστικός πληθυσμός αυξάνεται δραματικά. Υπολογίζεται ότι ποσοστό 54.5% του παγκόσμιου πληθυσμού ζούσε στα αστικά κέντρα το...
Load More