Το εκλογικό τους δικαίωμα άσκησαν 65 φυλακισμένοι

Το εκλογικό τους δικαίωμα για τις δημοτικές εκλογές άσκησαν σήμερα 65 φυλακισμένοι, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών Άννα Αριστοτέλους.

Σύμφωνα με την κα. Αριστοτέλους, δικαίωμα ψήφου είχαν 300 περίπου φυλακισμένοι που ήταν εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.

Σημείωσε ότι προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους φυλακισμένους να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, λειτούργησε σήμερα εντός των Κεντρικών Φυλακών ειδικό εκλογικό κέντρο, στο οποίο είχαν στηθεί 7 συνολικά κάλπες, 5 για τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου και 2 για τους κατεχόμενους δήμους και κοινότητες.

Σημείωσε ότι η ψηφοφορία, η οποία άρχισε στις 08:00 και ολοκληρώθηκε στις 12:00, κύλισε ομαλά χωρίς οποιαδήποτε προβλήματα.

Η κα. Αριστοτέλους είπε ότι το εκλογικό δικαίωμα των πολιτών είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο ακόμη και αν έχουν καταδικαστεί και εκτίουν ποινή φυλάκισης.

In the news
post-image Άρθρα - Μελέτες Δημοι

Ευρωπαϊκή ατζέντα για την ένταξη των μεταναστών

Γράφει ο Άντρος Καραγιάννης Η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει με μεγάλη σοβαρότητα το μεταναστευτικό ζήτημα και προσπαθεί με την αξιοποίηση των τοπικών αρχών να προωθήσει...
post-image Κυπρος

Ο Ερντογάν προσπαθεί για δίκαιη λύση του Κυπριακού – Ενισχύεται η οικονομία του ψευδοκράτους

Θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε προσπάθειες για να υπάρξει δίκαιη λύση στην Κύπρο, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος στις προγραμματικές του δηλώσεις, τις οποίες ανακοίνωσε σήμερα...
Load More