Το εκλογικό τους δικαίωμα άσκησαν 65 φυλακισμένοι

Το εκλογικό τους δικαίωμα για τις δημοτικές εκλογές άσκησαν σήμερα 65 φυλακισμένοι, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών Άννα Αριστοτέλους.

Σύμφωνα με την κα. Αριστοτέλους, δικαίωμα ψήφου είχαν 300 περίπου φυλακισμένοι που ήταν εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.

Σημείωσε ότι προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους φυλακισμένους να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, λειτούργησε σήμερα εντός των Κεντρικών Φυλακών ειδικό εκλογικό κέντρο, στο οποίο είχαν στηθεί 7 συνολικά κάλπες, 5 για τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου και 2 για τους κατεχόμενους δήμους και κοινότητες.

Σημείωσε ότι η ψηφοφορία, η οποία άρχισε στις 08:00 και ολοκληρώθηκε στις 12:00, κύλισε ομαλά χωρίς οποιαδήποτε προβλήματα.

Η κα. Αριστοτέλους είπε ότι το εκλογικό δικαίωμα των πολιτών είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο ακόμη και αν έχουν καταδικαστεί και εκτίουν ποινή φυλάκισης.

In the news
post-image Κυπρος

Ευρωκοινοβούλιο: Έκκληση Κ. Χατζηγιάννης για προστασία βυζαντινών εικόνων

Σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τη σωστή φύλαξη, συντήρηση και προστασία μεγάλου αριθμού βυζαντινών εικόνων και άλλων θρησκευτικών αντικειμένων στο Κάστρο της κατεχόμενης Κερύνειας μετά...
post-image Κυπρος

Εντοπίστηκαν οστά Ε/κ αγνοούμενου σε πηγάδι στην κατεχόμενη Σίντα

Τα οστά ενός Ελληνοκύπριου εντόπισε την Τρίτη σε πηγάδι, στην κατεχόμενη Σίντα, δικοινοτική ομάδα εκταφής της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων (ΔΕΑ). Όπως δήλωσε στο Κυπριακό...
Load More