Το ζήτημα της Αμμοχώστου, ως θέμα προτεραιότητας για την λύση του Κυπριακού Προβλήματος

Δήμος Αμμοχώστου
Reading Time: 2 minutes
Συνάντηση του Δήμαρχου Αμμοχώστου κ. Αλέξη Γαλανό με διακεκριμένους συμπολίτες του νησιού, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Λεμεσού τις περασμένες ημέρες.

Η συνάντηση είχε στόχο και συζήτηση, τόσο για το πολιτικό ζήτημα της προτεραιότητας της Αμμοχώστου, όσο και επί της συγκεκριμένης πρότασης, η οποία αναλύθηκε ενώπιον της αντιπροσωπείας του Δήμου Αμμοχώστου.

Το παρόν τους έδωσαν επίσης, ο κ. Θεόφιλο Θεοφίλου – Πρέσβη ε.τ., πρώην Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Γεώργιο Αρέστη – Επίτιμο Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Kent και πρώην Δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου και τέως Δικαστή του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον κ. Δημήτριο Χατζηχαμπή – Επίτιμο Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Exeter και τέως Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Δείτε επίσης:  Συνεχίστηκε η ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης που αφορά τον Δημοτικό Γραμματέα Λάρνακας

Η συζήτηση προχώρησε ομαλά και θετικό ήταν η πρόταση των τριών διακεκριμένων Αμμοχωστιανών, με αρκετές νέες εισηγήσεις και απόψεις, αναφορικά με τη διαχείριση του ζητήματος της προτεραιότητας της Αμμοχώστου, καθώς και για το μελλοντικό καθεστώς της Αμμοχώστου, το οποίο θα λειτουργεί προς όφελος και των δύο κοινοτήτων, αλλά και ως πρότυπο συνύπαρξης και συνεργασίας για όλη την Κύπρο.

Ο Δήμος Αμμοχώστου, διαπιστώνει πως οι προτάσεις που ακούστηκαν, κινούνται μέσα στο πλαίσιο της πάγιας πολιτικής και των διαχρονικών θέσεων του Δήμου Αμμοχώστου. Ταυτόχρονα, επαναβεβαιώνει τις πάγιες θέσεις αρχών του Δήμου για στήριξη των προσπαθειών που στοχεύουν στην εξεύρεση μιας ειρηνικής και βιώσιμης λύσης, βασισμένης στα περί Κύπρου ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και των Συμφωνιών Υψηλού Επιπέδου του 1977 και 1979.

Δείτε επίσης:  Κλειστές τη Δευτέρα οι Υπηρεσίες Δήμου Λεμεσού

Συγκεκριμένα, ο κ. Αλέξης Γαλανός αναφέρει: «Το ζήτημα της Αμμοχώστου δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ως ένα απλό ΜΟΕ, αλλά ως θέμα προτεραιότητας, το οποίο θα δώσει πραγματική ώθηση για συνολική επίλυση του κυπριακού προβλήματος», ενώ προσθέτει «Αυτές τις προτάσεις, τις βρίσκουμε ενδιαφέρουσες και θεωρούμε πως αφού τύχουν της κατάλληλης πολιτικής και τεχνοκρατικής επεξεργασίας, μπορούν να συμβάλουν τα μέγιστα στο πλαίσιο συζήτησης, που σαν Δήμος θα επιδιώξουμε να κάνουμε με την όποια νέα Κυβέρνηση προκύψει μετά τις προεδρικές εκλογές, καθώς και με όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, με στόχο να επανατοποθετηθεί το θέμα της Αμμοχώστου ως θέμα προτεραιότητας και ανεξάρτητα από τη συζήτηση για συνολική επίλυση του κυπριακού προβλήματος».

In the news
Load More