Το Πολυδύναμο Λευκωσίας συντονιστής στο έργο MINGLE

Reading Time: 1 minute

Με σύνθημα Let’ s Mingle πραγματοποιήθηκε η 2η συνάντηση των εταίρων του έργου MINGLE – Social and Human Capital for Third Country Nationals στην Ουψάλα της Σουηδίας στις 12 και 13 Ιουλίου 2018.

Το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας σε συνεργασία με την M.M.C Management Center Limited, συντονίζει το έργο Μingle, το οποίο χρηματοδοτείται από τα ταμεία AMIF της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στόχο έχει την ουσιαστική και ομαλή ένταξη των υπηκόων τρίτων χωρών στη χώρα διαμονής τους, ως ενεργών πολιτών, μέσω της ανάπτυξης σχέσεων με την τοπική κοινότητα.

Είναι γνωστή η ευαισθησία του Δήμου Λευκωσίας σε θέματα κοινωνικής ένταξης ευάλωτων ομάδων και κυρίως των μεταναστών και προσφύγων και αποδεικνύεται με τη συνεχή δράση και προσφορά του σε πολλά επίπεδα.

Δείτε επίσης:  Στις 30 Μαρτίου ο Παιδικός Μαραθώνιος Λευκωσίας

Στο έργο συμμετέχουν 8 ακόμη φορείς από 4 χώρες, συγκεκριμένα: Δήμος Λάρισας (Ελλάδα), εκπαιδευτικός Οργανισμός ΔΗΜΗΤΡΑ (Ελλάδα), Asociacion Instituto Europeo de Estudios para la Formacion y el Desarrollo (Ισπανία), Empresa Municipal de Desarrollo Urbano de Santander SANTURBAN (Ισπανία), (Ελλάδα), Stiftelsen Kursverksamheten VID U-AUNIVERSITET (Σουηδία), Integrationslyftet Sverige (Σουηδία), gemeinnützige Gesellschaft für berufsbildende Maßnahmen mbH (Γερμανία), Metropolisnet-European Metropolis Employment Network EWIV (Γερμανία).

Οι δράσεις του προγράμματος περιλαμβάνουν εκδηλώσεις μάθησης και κατάρτισης, συνεδριάσεις σεμιναρίων και συναντήσεις μεταξύ πολιτών και αλλοδαπών, επισκέψεις σε πολιτιστικούς χώρους, ιδρύματα και δραστηριότητες, τη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού για συμβούλους για την πολυπολιτισμικότητα, ένα ηλεκτρονικό εργαλείο (EMKIT) και μια ψηφιακή πλατφόρμα για τις δραστηριότητες του προγράμματος, όπου το σχετικό υλικό θα διατεθεί για χρήση προς κάθε ενδιαφερόμενο.

Δείτε επίσης:  Πυρετωδώς η επιδιόρθωση οδοστρωμάτων αναφέρει ο Δήμος Λεμεσού

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει 24 μήνες και ο συνολικός προϋπολογισμός του είναι 615.262,62€.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης συνάντησης των εταίρων ο συντονιστής του έργου ενημέρωσε για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος, το σχεδιασμό και προγραμματισμό των επόμενων ενεργειών και δράσεων.

In the news
Load More