Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε για το πασχαλινό επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους

Υπουργικό Συμβούλιο
Reading Time: 2 minutes

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα την παραχώρηση πασχαλινού επιδόματος σε χαμηλοσυνταξιούχους έχοντας ταυτόχρονα αυξήσει το ποσό των εισοδηματικών κριτηρίων για τους δικαιούχους.

Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων η κα Ζέτα Αιμιλιανίδου είπε ότι «σήμερα έχει εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο η παραχώρηση πασχαλινού επιδόματος σε κάποιους από τους οποίους λαμβάνουν επίδομα χαμηλοσυνταξιούχου, με αλλαγή κάποιων εισοδηματικών κριτηρίων.

Προηγουμένως για δύο άτομα το εισοδηματικό κριτήριο ήταν 9.750 ευρώ. Σήμερα με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου έχει αυξηθεί στα 11.000 ευρώ ακριβώς για να μην υπάρχει το πρόβλημα ότι για πέντε ή για δέκα ευρώ κάποιοι δεν θα έπαιρναν το πασχαλινό επίδομα. Είναι μια διόρθωση που έπρεπε να γίνει και σήμερα με την απόφαση αυτή έχει γίνει η διόρθωση».

Δείτε επίσης:  Ά. Κυπριανού: Αυτές οι εκλογές θα καθορίσουν την τύχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ερωτηθείσα είπε ότι το πασχαλινό επίδομα ανέρχεται σε 190 ευρώ, προσθέτοντας ότι από αυτό θα περίπου 3000 νοικοκυριά θα επωφεληθούν.

Σε άλλη ερώτηση η κα Υπουργός είπε ότι το επίδομα καθιερώνεται μονίμως, προσθέτοντας ότι «ανάλογα μπορεί να αναπροσαρμόζονται αυτά τα εισοδηματικά κριτήρια. Αν πχ το επόμενο έτος αυξηθούν οι συντάξεις, αυξηθεί η κοινωνική σύνταξη και θα μείνουν περισσότεροι χωρίς πασχαλινό επίδομα, τότε πιθανόν να αναθεωρηθεί και πάλι».

Δείτε επίσης:  Κόκκινη Λίμνη: Σε νέα κρίσιμα σημεία επικεντρώνονται σήμερα οι έρευνες

Είπε ακόμη ότι το συνολικό κόστος για το πασχαλινό επίδομα ανέρχεται στα 3.800.000 ευρώ, ενώ σε άλλη ερώτηση είπε ότι το πασχαλινό επίδομα θα καταβληθεί «γύρω στις 3 Απριλίου».

Εξάλλου ερωτηθείσα για το θέμα ανασχεδιασμού των δομών των Κοινωνικών Υπηρεσιών, η κα Υπουργός είπε ότι «είμαστε στο τελικό στάδιο αναδιάρθρωσης όλων των Υπηρεσιών, με έναν νέο θεσμό που θα εγκαθιδρύσουμε – αυτόν του λειτουργού της γειτονιάς. Πιστεύω ότι σε αυτό το στάδιο θα πρέπει να υπάρχουν περισσότερες συνέργειες με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την κοινωνία των πολιτών για να μπορούμε με επάρκεια να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα της κοινωνίας μας».

In the news
Load More