Τρεις Δήμοι της Λευκωσίας ενώνουν δυνάμεις για τον τίτλο της ‘’Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας’’

GREATER NICOSIA 2021
Reading Time: 2 minutes
Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου στο Αμφιθέατρο της Cyta στη Λευκωσία, η παρουσίαση του έργου GREATER NICOSIA 2021. Με τον κ. Σπύρο Πίσινο στη θέση του Διευθύνοντα του Έργου και τον κ. Διομήδη Κουφτερό σε αυτή του Καλλιτεχνικού Διευθυντή, το GREATER NICOSIA 2021 αποτελείται από ομάδα επαγγελματιών, που εργάζονται εντατικά για την κατάκτηση του τίτλου, με στόχο να καταστεί η ευρύτερη Λευκωσία «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας» για το έτος 2021.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, ο τίτλος της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας απονέμεται σε μια ευρωπαϊκή πόλη για περίοδο ενός έτους, στη διάρκεια του οποίου η πόλη έχει την ευκαιρία να υλοποιήσει ένα πολυδιάστατο και πολυεπίπεδο σχέδιο για την πολιτιστική, πολιτική, κοινωνική, οικονομική και επιχειρηματική εμπλοκή των νέων. Στην περίπτωση της Λευκωσίας, την αίτηση υπέβαλε τον περασμένο μήνα ο Δήμος Αγλαντζιάς, ο οποίος και είναι μέλος μια ευρύτερης συνεργασίας με τους Δήμους Στροβόλου και Λευκωσίας. Την αίτηση στηρίζει ο Οργανισμός Νεολαίας και το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου.

O διαγωνισμός διεξάγεται σε τρεις φάσεις: η 1η φάση είναι η υποβολή της αίτησης και η επιλογή των 5 πόλεων που θα προκριθούν για να προχωρήσουν στις επόμενες φάσεις, με την υποβολή λεπτομερούς προγραμματισμού. Η εξαγγελία της «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας» για το έτος 2021 θα γίνει τον Νοέμβριο 2018.

Δείτε επίσης:  Συνάντηση συνταξιούχων Καραβιωτών στη Λεμεσό

Στη διαδραστική παρουσίαση τους, η ομάδα του GREATER NICOSIA 2021 ανάφερε ότι έχει ως στόχο – πέρα από τη διεκδίκηση του τίτλου – την προβολή της Λευκωσίας ως μια δυναμική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα για τους νέους, αλλά και την ενδυνάμωση των ίδιων των νέων, μέσω της ενεργής συμμετοχής τους και δραστηριοποίησής τους. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, αναπτύχθηκε συζήτηση ανάμεσα στους νέους που παρευρέθηκαν στη παρουσίαση, όπως καθημερινοί προβληματισμοί και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι που ζουν στη Λευκωσία. Όπως ανάφερε και ξεκάθαρα στην ομιλία του ο κ. Διομήδη Κουφτερός «Τίποτα για νέους, χωρίς τους νέους.»

Στην ομιλία του, ο κ. Σπύρος Πίσινος, αναφέρθηκε στην κεντρική θεματική ιδέα της προσπάθειας Greater Nicosia 2021: ‘The Edge’, αναδεικνύει τις “αιχμές” της πόλης που μπορούν να ενεργοποιηθούν, μετατρέποντας τις προκλήσεις σε ευκαιρίες με απώτερο όφελος την νεολαία.

Δείτε επίσης:  Σε συνεχή επικοινωνία Γιωρκάτζης – Καταστηματάρχες Κέντρου

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Μαρίνος Κλεάνθους, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Αγλαντζιάς ενώ το δικό τους στίγμα άφησαν με τις ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις τους, η Ραφαέλλα Κουμάρ, Φοιτήτρια Γραφιστικών Τεχνών, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (22 χρονών) καθώς και ο Φειδίας Παναγιώτου, Πρόεδρος Μαθητών Λυκείων Λευκωσίας, Επιχειρηματίας (18 χρονών).

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δεξίωση και με μουσική από την DJ Νikoulla.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το GREATER NICOSIA 2021 στηρίζουν, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λευκωσίας, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, ο ΚΟΤ, η Cyta, η PwC, καθώς και η διαφημιστική εταιρεία TELIA & PAVLA BBDO.

Περισσότερες πληροφορίες για την υποψηφιότητα της Λευκωσίας το κοινό μπορεί να βρει στην ιστοσελίδα greaternicosia2021.eu, στο facebook GreaterNicosia2021, στο twitter GreaterNicosia ή επικοινωνώντας ηλεκτρονικά στη διεύθυνση info@greaternicosia2021.eu και στο τηλ +357 22 555 021

 

In the news
Load More