Τροποποίηση του ποινικού κώδικα για την ηχορύπανσης ζητά ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας

Εκκληση προς τους αρμοδίους να προχωρήσουν σε αναστολή της εφαρμογής του Νόμου που αφορά το θέμα της ηχορύπανσης αλλά και σχετική τροποποίηση του ποινικού κώδικα για τους παρανομούντες, απηύθυνε ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος .

Ο Δήμος Αγίας Νάπας αναφέρει ότι «στο πεδίο της ρύθμισης του προβλήματος της ηχορύπανσης, επικρατεί πλήρης ανομία, όχι γιατί δεν υπάρχει Νόμος, αλλά διότι ο νέος Νόμος δεν μπορεί να εφαρμοστεί, όπως επιβεβαιώνεται από όλους τους αρμόδιους της εκτελεστικής εξουσίας. Αποτέλεσμα αυτού του κενού είναι τα διαρκή φαινόμενα οχληρίας που έχουν άμεσες επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών των τουριστικών περιοχών της χώρας. Φαίνεται ότι στην Κύπρο, εν έτη 2018, αναπτύσσουμε μία τάση αυτοκαταστροφής του τουριστικού μας προϊόντος, το οποίο ευθέως επηρεάζεται από τέτοια φαινόμενα».

Προστίθεται πως «ήδη από πέρσι, είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει γι αυτή την παράμετρο του ζητήματος και τις επικείμενες αρνητικές εξελίξεις που θα έφερνε ο νέος Νόμος και με θλίψη ερχόμαστε σήμερα να επιβεβαιωθούμε. Κανένας τουρίστας δεν θα επιλέξει να επιστρέψει σε μία περιοχή, στην οποία ακόμα και οι ώρες ανάπαυσης δεν γίνονται σεβαστές, ενώ κανείς δεν μπορεί να θεωρεί πως η φετινή μείωση του τουριστικού ρεύματος, και τα μειωμένα κρατικά έσοδα που αυτή συνεπάγεται, είναι ασύνδετη με τα φαινόμενα αυτά».

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου «οι τουρίστες, οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της Κύπρου δεν μπορούν να παρακολουθούν το μπαλάκι των ευθυνών να μεταφέρεται μεταξύ των αρμόδιων. Οι σημερινές συνθήκες σε καμία περίπτωση δεν τιμούν, ούτε την εκτελεστική, ούτε τη νομοθετική εξουσία, ούτε βεβαίως και την τοπική αυτοδιοίκηση».

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας, σημειώνεται «απευθύνει έκκληση σε όλους τους αρμόδιους να προχωρήσουν στην αναστολή της εφαρμογής του Νόμου, αλλά και την σχετική τροποποίηση του ποινικού κώδικα» προσθέτοντας πως «ο τουρισμός αποτελεί εθνική προτεραιότητα και δεν πρέπει να τον αφήσουμε να καταστραφεί ξανά».

In the news
post-image Κυπρος

Η προεδρία της Δημοκρατίας ανακοίνωσε τους διορισμούς σε 12 ημικρατικούς οργανισμούς

Η προεδρία της Δημοκρατίας ανακοίνωσε την Πέμπτη τους προέδρους και τα μέλη σε δώδεκα Διοικητικά Συμβούλια Ημικρατικών Οργανισμών. Στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (Α.Η.Κ.) Πρόεδρος...
post-image Κυπρος

Προδρόμου: Περισσότεροι νέοι και γυναίκες στις επιλογές για τους Ημικρατικούς

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου ανακοίνωσε ότι το Υπουργικό επέλεξε για διορισμό μέλη σε 12 ημικρατικούς οργανισμούς και άλλες 14 αρχές η συμβούλια, σημειώνοντας...
post-image Κυπρος

Κτήμα Μακένζι: Το ΥΠΕΣ προχώρησε σε εφαρμογή των αποφάσεων του Δικαστηρίου

Το Υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε σε εφαρμογή των αποφάσεων του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, για ανάκτηση του τεμαχίου όπου είναι κτισμένη η αίθουσα δεξιώσεων «Κτήμα Μακένζι»...
Load More