Τροχοκαθίσματα παραλίας για ΑμΕΑ παρέλαβε ο Δήμος Παραλιμνίου

Τροχοκαθίσματα παραλίας για άτομα με αναπηρία παρέλαβε ο Δήμος Παραλιμνίου για να τοποθετηθούν σε συγκεκριμένες παραλίες.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «στα πλαίσια του Προγράμματος «Ερμής II-Τουρισμός χωρίς Εμπόδια για Όλους» του Ευρωπαϊκού Συγχρηματοδοτούμενου Προγράμματος ‘’INTERREG V-A ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ 2014-2020’’ όπου ο Δήμος Παραλιμνίου συμμετέχει ως εταίρος, παρέλαβε πρόσφατα οκτώ τροχοκαθίσματα παραλίας για ΑμεΑ και 5 τροχοκαθίσματα με χειροκίνητο εξοπλισμό».

Δείτε επίσης:  Medochemie Nicosia Marathon: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Προστίθεται ότι «τα τροχοκαθίσματα παραλίας θα επανδρώσουν τις παραλίες και θα λειτουργήσουν τη νέα καλοκαιρινή περίοδο 2019 ώστε τα άτομα με αναπηρία να έχουν τη δυνατότητα να κινούνται στην παραλία με ασφάλεια. Τα τροχοκαθίσματα με χειροκίνητο εξοπλισμό θα παραχωρηθούν στο Περιβαλλοντικό Κέντρο Κάβο Γκρέκο ώστε τα άτομα με αναπηρία να προβαίνουν σε αυτόνομη περιήγηση σε δάση, πάρκα και σε χωμάτινες διαδρομές με ασφάλεια και ευκολία του χώρου».

Δείτε επίσης:  Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο παρέδωσε η ExxonMobil στο Δήμο Λεμεσού

Απώτερος στόχος συγκεκριμένης δράσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση είναι «η εξυπηρέτηση ατόμων με προβλήματα κινητικότητας, μέσα από την ενίσχυση υποδομών και δικτύων επικοινωνίας και πληροφόρησης σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος».

In the news
post-image Κυπρος

Επεκτείνεται το ωράριο λειτουργίας εξωτερικών ιατρείων της Παιδιατρικής Κλινικής στο Μακάρειο

Επεκτείνεται το ωράριο λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων της Παιδιατρικής Κλινικής στο Μακάρειο Νοσοκομείο. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στο πλαίσιο της αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών...
post-image Άρθρα - Μελέτες

Τα πρότυπα είναι το κλειδί στην εξέλιξη των έξυπνων πόλεων

Γράφει η Αγγελική Λοΐζου Σε παγκόσμιο επίπεδο ο αστικός πληθυσμός αυξάνεται δραματικά. Υπολογίζεται ότι ποσοστό 54.5% του παγκόσμιου πληθυσμού ζούσε στα αστικά κέντρα το...
Load More