Τροχοκαθίσματα παραλίας για ΑμΕΑ παρέλαβε ο Δήμος Παραλιμνίου

Reading Time: 1 minute

Τροχοκαθίσματα παραλίας για άτομα με αναπηρία παρέλαβε ο Δήμος Παραλιμνίου για να τοποθετηθούν σε συγκεκριμένες παραλίες.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «στα πλαίσια του Προγράμματος «Ερμής II-Τουρισμός χωρίς Εμπόδια για Όλους» του Ευρωπαϊκού Συγχρηματοδοτούμενου Προγράμματος ‘’INTERREG V-A ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ 2014-2020’’ όπου ο Δήμος Παραλιμνίου συμμετέχει ως εταίρος, παρέλαβε πρόσφατα οκτώ τροχοκαθίσματα παραλίας για ΑμεΑ και 5 τροχοκαθίσματα με χειροκίνητο εξοπλισμό».

Δείτε επίσης:  Δ. Έγκωμης: Σειρά επαφών για περαιτέρω συνεργασία είχε αντιπροσωπία της Δούμας Μόσχας

Προστίθεται ότι «τα τροχοκαθίσματα παραλίας θα επανδρώσουν τις παραλίες και θα λειτουργήσουν τη νέα καλοκαιρινή περίοδο 2019 ώστε τα άτομα με αναπηρία να έχουν τη δυνατότητα να κινούνται στην παραλία με ασφάλεια. Τα τροχοκαθίσματα με χειροκίνητο εξοπλισμό θα παραχωρηθούν στο Περιβαλλοντικό Κέντρο Κάβο Γκρέκο ώστε τα άτομα με αναπηρία να προβαίνουν σε αυτόνομη περιήγηση σε δάση, πάρκα και σε χωμάτινες διαδρομές με ασφάλεια και ευκολία του χώρου».

Δείτε επίσης:  Δραστηριότητες Δημάρχου Λάρνακας 20 – 26 Μαΐου 2019

Απώτερος στόχος συγκεκριμένης δράσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση είναι «η εξυπηρέτηση ατόμων με προβλήματα κινητικότητας, μέσα από την ενίσχυση υποδομών και δικτύων επικοινωνίας και πληροφόρησης σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος».

In the news
Load More