Τσίγκης: Λανθασμένη οδός των δημοψηφισμάτων για τη μεταρρύθμιση της ΤΑ

Χρίστος Τσίγκης
Reading Time: 1 minute

Την έντονη δυσαρέσκειά του για τα δημοψηφίσματα και όχι μόνον, εκφράζει ο Χρίστος Τσίγκης πρώην υποψήφιος δήμαρχος και πρώην δημοτικός σύμβουλος Στροβόλου.

Ο κ. Τσίγκης σχολιάζει με καυστικό ύφος στο προσωπικό του λογαριασμό στο Fb, τα όσα τεκταίνονται με τη μεταρρύθμιση της Τοπικής αυτοδιοίκησης.

«Δηλαδή κάθε φορά που θα γίνεται κάποια μεταρρύθμιση ή αλλαγή ή νέο σχέδιο (πχ. ΓΕΣΥ, θέματα Άμυνας, τέλη αδειών κυκλοφορίας, εισφορές κοινωνικών ασφαλίσεων, περισσότερη διείσδυση των ΑΠΕ κτλ) θα γίνεται δημοψήφισμα;» διερωτάται. «Έλεος σε αυτό τον τόπο…»

Εκφράζει παράλληλα τη διαφωνία του για τη δημιουργία νέων δήμων.
«Με όλο το σεβασμό οι 6 Δήμοι που έγιναν το 2011(Ύψωνα, Λειβαδιών, Γερίου, Σωτήρας, Τσερίου και Δρομολαξιάς-Μενεού), κατά την άποψη μου ήταν λάθος. Δεν είχαν καμία υποδομή ούτε στις υπηρεσίες, ούτε στην εξυπηρέτηση των δημοτών να μετατραπούν από Κοινότητες σε Δήμους. Ακόμη και οι 16 Δήμοι που γίνεται συζήτηση σήμερα με βάση την ενοποίηση μπορεί να είναι και πολλοί επαναφέρω μια προσέγγιση μου του 2014 για δημιουργία 8 – 10 Δήμων»

Δείτε επίσης:  15 νεαρά άτομα ολοκλήρωσαν επιτυχώς το πρόγραμμα «STEM and Gaming Summer Scholars»

Εξάλλου θεωρεί λανθασμένη τη διεξαγωγή των Δημοτικών εκλογών μαζί με τις Ευρωεκλογές με ορίζοντα το 2024 με πρόσχημα δήθεν την εξοικονόμηση χρημάτων και την αποχή. «Λάθος επίσης (πιθανόν και αντισυνταγματική) και η παράταση των υφιστάμενων δημοτικών συμβουλίων από το 2021 – 2024.Σχεδόν τις ίδιες συζητήσεις κάναμε από το 2010, χωρίς αποτέλεσμα».

Δείτε επίσης:  Κλειστή για την τροχαία η οδός Περικλέους - Φωκίωνος

Τέλος καλεί τον ΥΠΕΣ Κωνσταντίνο Πετρίδη όπως προχωρήσει στη μεταρρύθμιση της ΤΑ προς όφελος των πολιτών.

«Ωρίμασαν πολύ οι συνθήκες… η μεταρρύθμιση της ΤΑ πρέπει να προχωρήσει κυρίως προς όφελος των πολιτών, όμως να προχωρήσει σωστά!»

In the news
Load More