Υδρογονάνθρακες και Κυπριακό συζήτησαν ΠτΔ – Ελίζαμπεθ Σπέχαρ

Ελίζαμπεθ Σπέχαρ
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο κα Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Μετά τη συνάντηση η κα Σπέχαρ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είχε μια πολύ καλή συνάντηση με τον Πρόεδρο και πρόσθεσε ότι «είμαι πολύ ικανοποιημένη που μπόρεσα να συναντήσω τον κ. Αναστασιάδη για πρώτη φορά εδώ και αρκετό καιρό για να τον συγχαρώ για την επανεκλογή του.

Είμαι εδώ φυσικά κατόπιν αιτήματος του και είχαμε μια πολύ καλή συνομιλία πιστεύω. Κυρίως ήμουν εδώ για να τον ακούσω. Εξέφρασε τις ανησυχίες του σε σχέση με το τι συμβαίνει με το θέμα των υδρογονανθράκων. Πρόκειται για ανησυχίες που κατανοούμε και τις οποίες θα διαβιβάσουμε στη Νέα Υόρκη.

Συζητήσαμε επίσης το θέμα της περιόδου περίσκεψης που λαμβάνει χώρα μετά το Κραν Μοντανά μετά το τέλος της Διάσκεψης για την Κύπρο. Ο ΓΓ είχε εισηγηθεί σε όλα τα μέρη να σκεφθούν για να δούμε πώς μπορεί να επαναρχίσει μια διαδικασία με στόχο ουσιαστικά αποτελέσματα. Έτσι είχαμε (σήμερα) προκαταρκτικές συζητήσεις για αυτό.

Επαναβεβαίωσα τον Πρόεδρο ότι παραμένουμε στη διάθεση για ανάληψη των καλών υπηρεσιών του ΓΓ».

Ερωτηθείσα αν συζήτησαν με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη το θέμα της έντασης στην κυπριακή ΑΟΖ, η κα Σπέχαρ απάντησε «ναι το συζητήσαμε αυτό».

Σε ερώτηση αν θα έχει συνάντηση και με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, η κα Σπέχαρ απάντησε καταφατικά.

In the news
post-image Άρθρα - Μελέτες

Πρόληψη και αντιμετώπιση των μεγάλων καταστροφών

Γράφει ο Στέλιος Αχνιώτης Τα γεγονότα με τις τραγικές συνέπειες των πυρκαγιών στην Αττική σημάδεψαν το φετινό καλοκαίρι αφήνοντας πίσω δεκάδες νεκρούς, τραυματίες, ανείπωτη...
post-image Κυπρος

Ελ. Υπηρεσία: Λήφθηκαν μέτρα, όχι όμως για αναβάθμιση υπηρεσιών υγείας

Όσα μέτρα έχουν προωθηθεί για ενίσχυση των δημοσίων νοσηλευτηρίων σε θέματα στελέχωσης, στην ουσία αποτελούν ικανοποίηση αιτημάτων των ιατρών και νοσηλευτών και αφορούν κυρίως...
Load More