Υδρογονάνθρακες και Κυπριακό συζήτησαν ΠτΔ – Ελίζαμπεθ Σπέχαρ

Ελίζαμπεθ Σπέχαρ
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο κα Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Μετά τη συνάντηση η κα Σπέχαρ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είχε μια πολύ καλή συνάντηση με τον Πρόεδρο και πρόσθεσε ότι «είμαι πολύ ικανοποιημένη που μπόρεσα να συναντήσω τον κ. Αναστασιάδη για πρώτη φορά εδώ και αρκετό καιρό για να τον συγχαρώ για την επανεκλογή του.

Είμαι εδώ φυσικά κατόπιν αιτήματος του και είχαμε μια πολύ καλή συνομιλία πιστεύω. Κυρίως ήμουν εδώ για να τον ακούσω. Εξέφρασε τις ανησυχίες του σε σχέση με το τι συμβαίνει με το θέμα των υδρογονανθράκων. Πρόκειται για ανησυχίες που κατανοούμε και τις οποίες θα διαβιβάσουμε στη Νέα Υόρκη.

Συζητήσαμε επίσης το θέμα της περιόδου περίσκεψης που λαμβάνει χώρα μετά το Κραν Μοντανά μετά το τέλος της Διάσκεψης για την Κύπρο. Ο ΓΓ είχε εισηγηθεί σε όλα τα μέρη να σκεφθούν για να δούμε πώς μπορεί να επαναρχίσει μια διαδικασία με στόχο ουσιαστικά αποτελέσματα. Έτσι είχαμε (σήμερα) προκαταρκτικές συζητήσεις για αυτό.

Επαναβεβαίωσα τον Πρόεδρο ότι παραμένουμε στη διάθεση για ανάληψη των καλών υπηρεσιών του ΓΓ».

Ερωτηθείσα αν συζήτησαν με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη το θέμα της έντασης στην κυπριακή ΑΟΖ, η κα Σπέχαρ απάντησε «ναι το συζητήσαμε αυτό».

Σε ερώτηση αν θα έχει συνάντηση και με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, η κα Σπέχαρ απάντησε καταφατικά.

In the news
post-image Κυπρος

Ευρωκοινοβούλιο: Έκκληση Κ. Χατζηγιάννης για προστασία βυζαντινών εικόνων

Σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τη σωστή φύλαξη, συντήρηση και προστασία μεγάλου αριθμού βυζαντινών εικόνων και άλλων θρησκευτικών αντικειμένων στο Κάστρο της κατεχόμενης Κερύνειας μετά...
post-image Κυπρος

Εντοπίστηκαν οστά Ε/κ αγνοούμενου σε πηγάδι στην κατεχόμενη Σίντα

Τα οστά ενός Ελληνοκύπριου εντόπισε την Τρίτη σε πηγάδι, στην κατεχόμενη Σίντα, δικοινοτική ομάδα εκταφής της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων (ΔΕΑ). Όπως δήλωσε στο Κυπριακό...
Load More