Υπενθύμιση για Δήλωση εκλογικών δαπανών

Την υποχρέωση τους να προβούν σε Δήλωση για την εκλογική τους δαπάνη και την Έκθεση των εκλογικών τους εξόδων, υπενθυμίζει τους υποψήφιους Δημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους και Κοινοτάρχες, ανεξαρτήτως εκλογής ή μη, ο Έφορος Εκλογής Εκλογικής Περιφέρειας Λευκωσίας.

Επίσης, την Έκθεση των εκλογικών τους εξόδων πρέπει προηγουμένως να δημοσιεύσουν σε τουλάχιστον δύο ημερήσιες εφημερίδες, οι οποίες κυκλοφορούν στη Δημοκρατία, ή να την αναρτήσουν στην ιστοσελίδα τους ή/και του οικείου κόμματος.

Η Δήλωση πρέπει να υποβληθεί εντός τριών εβδομάδων από τη δημοσίευση του αποτελέσματος της εκλογής στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας, που ήταν στις 23 Δεκεμβρίου 2016.

Οιοσδήποτε υποψήφιος ή εκλογικός αντιπρόσωπος παραλείψει να συμμορφωθεί με την πιο πάνω πρόνοια του Νόμου, είναι ένοχος παράνομης ενέργειας και του επιβάλλεται από τον Έφορο χρηματικό πρόστιμο ύψους €500 το οποίο προσαυξάνεται κατά €50 για κάθε επιπρόσθετη ημέρα καθυστέρησης υποβολής της Έκθεσης.

ΚΥΠΕ/ΑυτοδιοίκησηCY

In the news
post-image Κυπρος

Ευρωκοινοβούλιο: Έκκληση Κ. Χατζηγιάννης για προστασία βυζαντινών εικόνων

Σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τη σωστή φύλαξη, συντήρηση και προστασία μεγάλου αριθμού βυζαντινών εικόνων και άλλων θρησκευτικών αντικειμένων στο Κάστρο της κατεχόμενης Κερύνειας μετά...
post-image Κυπρος

Εντοπίστηκαν οστά Ε/κ αγνοούμενου σε πηγάδι στην κατεχόμενη Σίντα

Τα οστά ενός Ελληνοκύπριου εντόπισε την Τρίτη σε πηγάδι, στην κατεχόμενη Σίντα, δικοινοτική ομάδα εκταφής της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων (ΔΕΑ). Όπως δήλωσε στο Κυπριακό...
Load More