ΥΠΕΞ: Οι νέοι είναι το μέλλον

νέοι είναι το μέλλον
Οι νέοι είναι το μέλλον στην περιοχή, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, σε ομιλία του στο κλείσιμο των εργασιών του συνεδρίου για θέματα νεολαίας με τίτλο: «Youth Cooperation for Peace – Building Bridges to Counter Radicalization and Extremism» που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία.

Ο κ. Κασουλίδης είπε ακόμα ότι η πρωτοβουλία για το συνέδριο λήφθηκε στα πλαίσια της Διάσκεψης της Ρόδου, όπου αποφασίστηκε όπως η Διάσκεψη ασχολείται με θέματα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή μας αλλά με θετική ατζέντα.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, είπε, ένα θέμα που απασχολεί πάρα πολύ και πρέπει να αντιμετωπιστεί είναι η καταπολέμηση του εξτρεμισμού και της ριζοσπαστικοποίησης των νέων.

Το Υπουργείο Παιδείας μαζί με το Υπουργείο Εξωτερικών και τον Οργανισμό Νεολαίας κάλεσαν εκπροσώπους των οργανισμών νεολαίας διαφόρων κρατών από την Ευρώπη και τις αραβικές χώρες, οι οποίες συμμετέχουν στο διάλογο, και στην παρουσία πρέσβεων «θα ακούσουμε τα συμπεράσματά τους και τις απόψεις τους» τα οποία θα βοηθήσουν αυτούς που λαμβάνουν τις αποφάσεις», ανέφερε ο ΥΠΕΞ.

Με τον τρόπο αυτό, είπε, το συνέδριο συνεισφέρει με θετικό τρόπο στην ανοικοδόμηση γεφυρών, προσθέτοντας ότι «οι νέοι θα διαμορφώσουν το μέλλον».

Ερωτηθείς για την κατάσταση στην Κύπρο, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι «δεν μπορώ να πω ότι τα φαινόμενα στην Κύπρο είναι ανησυχητικά αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει να συμβάλουμε τουλάχιστον ως πρόληψη, να μην μας συμβούν στο μέλλον».

ΚΥΠΕ

In the news
post-image Άρθρα - Μελέτες

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού: Πρότυπα Τουρισμού και Βιώσιμη Ανάπτυξη

Γράφει η Μαριλένα Νικολάου Σε μια χώρα όπως η Κύπρος η οποία αποτελεί προσφιλή τουριστικό προορισμό, ο τομέας του Τουρισμού αποτελεί αναμφίβολα πρώτης προτεραιότητας...
post-image Κυπρος

Τρόπους για μεγαλύτερη διαφάνεια στις αποφυλακίσεις εξετάζει η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Η ενημέρωση του θύματος και της οικογένειάς του για την αποφυλάκιση του θύτη και η διαφάνεια στις αποφάσεις για αποφυλάκιση επ’ αδεία, τέθηκαν στο...
post-image Κυπρος

Νέες ενέργειες Συμμαχίας Πολιτών για μείωση των φοιτητικών ενοικίων

Με πρωτοβουλία της Συμμαχίας Πολιτών επιχειρείται η εγγραφή ως αυτεπάγγελτο θέμα προς συζήτηση, στην Επιτροπή Οικονομικών, η ανεξέλεγκτη αύξηση των φοιτητικών ενοικίων ειδικότερα στις...
Load More