ΥΠΕΞ: Οι νέοι είναι το μέλλον

νέοι είναι το μέλλον
Οι νέοι είναι το μέλλον στην περιοχή, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, σε ομιλία του στο κλείσιμο των εργασιών του συνεδρίου για θέματα νεολαίας με τίτλο: «Youth Cooperation for Peace – Building Bridges to Counter Radicalization and Extremism» που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία.

Ο κ. Κασουλίδης είπε ακόμα ότι η πρωτοβουλία για το συνέδριο λήφθηκε στα πλαίσια της Διάσκεψης της Ρόδου, όπου αποφασίστηκε όπως η Διάσκεψη ασχολείται με θέματα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή μας αλλά με θετική ατζέντα.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, είπε, ένα θέμα που απασχολεί πάρα πολύ και πρέπει να αντιμετωπιστεί είναι η καταπολέμηση του εξτρεμισμού και της ριζοσπαστικοποίησης των νέων.

Το Υπουργείο Παιδείας μαζί με το Υπουργείο Εξωτερικών και τον Οργανισμό Νεολαίας κάλεσαν εκπροσώπους των οργανισμών νεολαίας διαφόρων κρατών από την Ευρώπη και τις αραβικές χώρες, οι οποίες συμμετέχουν στο διάλογο, και στην παρουσία πρέσβεων «θα ακούσουμε τα συμπεράσματά τους και τις απόψεις τους» τα οποία θα βοηθήσουν αυτούς που λαμβάνουν τις αποφάσεις», ανέφερε ο ΥΠΕΞ.

Με τον τρόπο αυτό, είπε, το συνέδριο συνεισφέρει με θετικό τρόπο στην ανοικοδόμηση γεφυρών, προσθέτοντας ότι «οι νέοι θα διαμορφώσουν το μέλλον».

Ερωτηθείς για την κατάσταση στην Κύπρο, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι «δεν μπορώ να πω ότι τα φαινόμενα στην Κύπρο είναι ανησυχητικά αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει να συμβάλουμε τουλάχιστον ως πρόληψη, να μην μας συμβούν στο μέλλον».

ΚΥΠΕ

In the news
post-image Κυπρος

ΥΠΟΙΚ: Συνάδουν οι εκτιμήσεις Κυβέρνησης και οίκων αξιολόγησης

Ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης δήλωσε σήμερα, στο Υπουργείο Οικονομικών, ότι οι τελευταίες διαπιστώσεις των οίκων αξιολόγησης Fitch και Moody’s «συνάδουν με τις εκτιμήσεις...
post-image Κυπρος

Με αρνητικό πρόσημο ξεκίνησε ο Τουρισμός τον Ιούλιο

Καλύτερους μήνες για την τουριστική βιομηχανία θεωρεί τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) Αμμοχώστου. Σε γραπτή ανακοίνωση του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου...
Load More