ΥΠΕΣ: ‘’Αυτό που λείπει από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι η ίδια η Αυτοδιοίκηση’’

Οργάνωση Νέων Επιστημόνων
Για το μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μίλησε ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, σε συνάντηση ανοικτής συζήτησης που διοργάνωσε η Οργάνωση Νέων Επιστημόνων ΔΗΣΥ στη Λεμεσό. Σύμφωνα με τον Υπουργό, η πραγματική αυτοδιοίκηση σήμερα δεν μπορεί να υπάρξει εξαιτίας των υφιστάμενων δομών και πόρων.

«Μεταρρύθμιση από τα κάτω προς τα πάνω, με τη συμπλεγματοποίηση υπηρεσιών»

Ο κύριος Πετρίδης, τόνισε τη σημασία της αποκέντρωσης και ανεξαρτητοποίησης των δήμων και των κοινοτήτων από τα Υπουργεία. Το πρώτο μεγάλο βήμα προς την ανεξαρτητοποίηση και καλύτερη διεκπαιρέωση των εργασιών των δήμων και των κοινοτήτων, είναι η συμπλεγματοποίηση με νομικές οντότητες, των συμπλεγμάτων των υπηρεσιών και οι δομές προσωπικού.

Ο Υπουργός εκτιμά ότι μεσοπρόθεσμα, δήμοι και κοινότητες θα μπορούν να αναλαμβάνουν σημαντικότερα θέματα που αφορούν στον προϋπολογισμό. Οι μεταρρυθμίσεις θα δώσουν τη δυνατότητα σε δήμάρχους, δημοτικά και κοινοτικά συμβούλια να σχεδιάσουν και να διαχειριστούν τον προϋπολογισμό τους, αφού πλέον θα έχουν στη διάθεσή τους τα κατάλληλα μέσα.

In the news
post-image Κυπρος

Πρόεδρος ΔΗΣΥ: ‘’Οι συνομοσπονδίες είναι κατάρα’’

Υπάρχει πεδίο να εκχωρηθούν κάποιες επιπρόσθετες εξουσίες από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση στις συνιστώσες πολιτείες, εφόσον δεν επηρεάζονται τα βασικά συστατικά που δημιουργούν ένα ισχυρό...
Load More