ΥΠΕΣ: Δόθηκαν εξηγήσεις για όλα τα θέματα της Ετήσιας Έκθεσης 2015 στην Ελεγκτική Υπηρεσία

Δόθηκαν απαντήσεις και εξηγήσεις, κατ’ επανάληψη, σε όλα ανεξαιρέτως τα θέματα που ηγέρθηκαν από την Ελεγκτική Υπηρεσία, σε βαθμό «παρεξηγήσεως», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος αναφορικά με τις παρατηρήσεις που περιλαμβάνονται στην Ετήσια Έκθεση του Γενικού Ελεγκτή  για το 2015.

«Έχουμε απαντήσει πλειστάκις και διεξοδικά σε όλα τα θέματα που εγείρονται στην Έκθεση, με επιστολές προς την Ελεγκτική Υπηρεσία αλλά και μέσω Ανακοινωθέντων Τύπου και με δηλώσεις του ίδιου του Υπουργού. Ως εκ τούτου,  δεν έχουμε την πρόθεση να απασχολήσουμε ξανά τα ΜΜΕ και την κοινή γνώμη επαναλαμβάνοντας τις ίδιες απαντήσεις στις ίδιες παρατηρήσεις, απλά και μόνο για να συντηρούνται αντιπαραθέσεις», αναφέρει ο Υπουργός Εσωτερικών.

Συναφώς, προσθέτει, «υπενθυμίζεται ότι τα θέματα που αφορούν παρατηρήσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας προς το ΥΠΕΣ έβλεπαν το φως της δημοσιότητας, πολλές φορές ήταν και στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις οι σχετικές επιστολές με τις περί ου ο λόγος παρατηρήσεις είτε παραλήφθηκαν από το Αρχείο του Υπουργείου την ίδια μέρα ή την αμέσως προηγούμενη και ως εκ τούτου δεν είχαν φτάσει ακόμη στο Γραφείο του Υπουργού. Παρόλα ταύτα, δόθηκαν απαντήσεις και εξηγήσεις, κατ’ επανάληψη, σε όλα ανεξαιρέτως τα θέματα που ηγέρθηκαν από την Ελεγκτική Υπηρεσία, σε βαθμό ‘παρεξηγήσεως’», αναφέρει.

Ο κ. Χάσικος σημειώνει πως «βεβαίως, η Έκθεση του Γενικού Ελεγκτή θα διανεμηθεί σε όλους τους διευθυντές Τμημάτων και Υπηρεσιών του ΥΠΕΣ, σύμφωνα με τα νενομισμένα, για να προβεί ο καθένας στα δικά του σχόλια για το ‘κομμάτι’ που τον αφορά».

Τέλος, ο Υπουργός Εσωτερικών «εύχεται στον Γενικό Ελεγκτή και σε όλα τα μέλη της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο τον καινούργιο χρόνο. Είθε, το 2017 να είναι το έτος της λύσης του Κυπριακού και της επανένωσης της πατρίδας μας», καταλήγει.

ΚΥΠΕ/ΑυτοδιοίκησηCY

In the news
post-image Κυπρος

Σε σκυβαλότοπους κατέληξε το 79,5% των αστικών στερεών αποβλήτων το 2017

Από τους 521 χιλιάδες τόνους αστικών στερεών αποβλήτων που έτυχαν διαχείρισης το 2017, το 79,5% κατέληξε σε χώρους απόρριψης, δηλαδή, σκυβαλότοπους, σύμφωνα με τη...
post-image Κυπρος

Πράσινο φως από Υπουργικό για πρόσθετα επιδόματα προς εθνοφρουρούς

Μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος κα Κλέλια Βασιλείου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα πρόσθετα επιδόματα...
Load More