ΥΠΕΣ: Καμία ανησυχία για αγωγές Τ/κ ιδιοκτητών ακινήτων εναντίον Δημοκρατίας

Ουδείς λόγος ανησυχίας υπάρχει, ξεκαθαρίζει το Υπουργείο Εσωτερικών σχολιάζοντας σημερινά δημοσιεύματα για αγωγές που έχουν καταχωρηθεί από Τουρκοκύπριους ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας στα Πάνω Πολεμίδια εναντίον της Δημοκρατίας και Ελληνοκύπριων προσφύγων που διαμένουν στον προσφυγικό συνοικισμό Πάνω Πολεμιδιών στη Λεμεσό.

Σε ανακοίνωση το Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Κηδεμόνας Τουρκοκυπριακών περιουσιών χειρίζονται την υπόθεση και προσθέτει ότι «ως γνωστόν, με βάση τη σχετική νομοθεσία, οι περιουσίες αυτές έχουν περιέλθει στον Κηδεμόνα Τουρκοκυπριακών περιουσιών και καμία συναλλαγή ή διάθεσή τους δεν επιτρέπεται χωρίς την έγκρισή του και μέχρι τη λήξη της κατοχής».

«Εν πάση περιπτώσει, ουδείς πρόσφυγας έχει μείνει εκτεθειμένος μέχρι σήμερα και το κράτος διαφυλάττει τα δικαιώματά τους», καταλήγει το Υπουργείο Εσωτερικών.

ΚΥΠΕ

In the news
post-image Κυπρος

Επιτροπή μπαίνει σε διαπραγμάτευση με τις εταιρείες για το Αφροδίτη

Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης ανακοίνωσε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο έχει ορίσει διαπραγματευτική ομάδα, η οποία θα εισέλθει σε ένα...
post-image Άρθρα - Μελέτες

Πρόσληψη των καταλληλότερων με το νέο Διεθνές Πρότυπο ISO/TS 30411

Γράφει η Μαριλένα Νικολάου Το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο ενός οργανισμού είναι το ανθρώπινο δυναμικό του. Ο αντίκτυπος που έχουν οι νεοπροσληφθέντες στην επιτυχία μιας...
Load More