ΥΠΕΣ: Καμία ανησυχία για αγωγές Τ/κ ιδιοκτητών ακινήτων εναντίον Δημοκρατίας

Ουδείς λόγος ανησυχίας υπάρχει, ξεκαθαρίζει το Υπουργείο Εσωτερικών σχολιάζοντας σημερινά δημοσιεύματα για αγωγές που έχουν καταχωρηθεί από Τουρκοκύπριους ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας στα Πάνω Πολεμίδια εναντίον της Δημοκρατίας και Ελληνοκύπριων προσφύγων που διαμένουν στον προσφυγικό συνοικισμό Πάνω Πολεμιδιών στη Λεμεσό.

Σε ανακοίνωση το Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Κηδεμόνας Τουρκοκυπριακών περιουσιών χειρίζονται την υπόθεση και προσθέτει ότι «ως γνωστόν, με βάση τη σχετική νομοθεσία, οι περιουσίες αυτές έχουν περιέλθει στον Κηδεμόνα Τουρκοκυπριακών περιουσιών και καμία συναλλαγή ή διάθεσή τους δεν επιτρέπεται χωρίς την έγκρισή του και μέχρι τη λήξη της κατοχής».

«Εν πάση περιπτώσει, ουδείς πρόσφυγας έχει μείνει εκτεθειμένος μέχρι σήμερα και το κράτος διαφυλάττει τα δικαιώματά τους», καταλήγει το Υπουργείο Εσωτερικών.

ΚΥΠΕ

In the news
post-image Κυπρος

Πρόεδρος ΔΗΣΥ: ‘’Οι συνομοσπονδίες είναι κατάρα’’

Υπάρχει πεδίο να εκχωρηθούν κάποιες επιπρόσθετες εξουσίες από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση στις συνιστώσες πολιτείες, εφόσον δεν επηρεάζονται τα βασικά συστατικά που δημιουργούν ένα ισχυρό...
Load More