ΥΠΟΙΚ: Η αναβάθμιση της οικονομίας δικαιώνει τις προσπάθειες που έγιναν

Με την αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας στην επενδυτική βαθμίδα κλείνει ουσιαστικά ένας κύκλος, ενώ δικαιώνονται οι προσπάθειες των συμπολιτών μας και των παραγωγικών δυνάμεων, ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Σε δηλώσεις του στο Υπουργείο Οικονομικών αναφορικά με τη χθεσινή αναβάθμιση από τους Standard& Poor’s, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «έχουμε πετύχει έναν από τους βασικότερους στόχους της οικονομικής πολιτικής».

«Η επενδυτική βαθμίδα σίγουρα θωρακίζει οικονομικά τη χώρα μας, ενισχύει την αναπτυξιακή προοπτική και στέλνει ένα θετικό μήνυμα διεθνώς» σημείωσε.

Ανέφερε επίσης ότι επιβεβαιώνει την πρόοδο που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια.

«Κλείνει ουσιαστικά ένας κύκλος και δικαιώνει τις προσπάθειες των συμπολιτών μας και των παραγωγικών δυνάμεων. Δικαιώνει όμως και τις δύσκολες αποφάσεις που κληθήκαμε να λάβουμε και συγκεκριμένα τις αποφάσεις για τη Συνεργατική, που αποτελούν σύμφωνα με οίκο αξιολόγησης τον βασικό λόγο της αναβάθμισης» είπε.

Ανέφερε ακόμη ότι «στην πολιτική πρέπει να είμαστε έτοιμοι να λαμβάνουμε τέτοιες αποφάσεις που υπηρετούν τελικά το δημόσιο συμφέρον, εστιάζοντας στην ουσία και όχι στην εικόνα».

Πρέπει ασφαλώς να συνεχίσουμε την προσπάθεια και πρέπει να συνεχίσουμε να θέτουμε τέτοιους ψηλούς στόχους τους οποίους με συνέπεια πρέπει να υπηρετούμε, κατέληξε Υπουργός.

ΚΥΠΕ

In the news
post-image Άρθρα - Μελέτες

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού: Πρότυπα Τουρισμού και Βιώσιμη Ανάπτυξη

Γράφει η Μαριλένα Νικολάου Σε μια χώρα όπως η Κύπρος η οποία αποτελεί προσφιλή τουριστικό προορισμό, ο τομέας του Τουρισμού αποτελεί αναμφίβολα πρώτης προτεραιότητας...
post-image Κυπρος

Τρόπους για μεγαλύτερη διαφάνεια στις αποφυλακίσεις εξετάζει η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Η ενημέρωση του θύματος και της οικογένειάς του για την αποφυλάκιση του θύτη και η διαφάνεια στις αποφάσεις για αποφυλάκιση επ’ αδεία, τέθηκαν στο...
post-image Κυπρος

Νέες ενέργειες Συμμαχίας Πολιτών για μείωση των φοιτητικών ενοικίων

Με πρωτοβουλία της Συμμαχίας Πολιτών επιχειρείται η εγγραφή ως αυτεπάγγελτο θέμα προς συζήτηση, στην Επιτροπή Οικονομικών, η ανεξέλεγκτη αύξηση των φοιτητικών ενοικίων ειδικότερα στις...
post-image Διεθνη

Το Κυπριακό στο επίκεντρο των επαφών Τσίπρα στη Νέα Υόρκη

Στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει σήμερα ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Στις ΗΠΑ, συνοδεύουν τον...
Load More