Υπόθεση Κασογκι: Σταματά η Γερμανία τις εξαγωγές αμυντικού εξοπλισμού προς Σαουδική Αραβία

όπλα

Η Γερμανία σταματά όλες τις εξαγωγές αμυντικού εξοπλισμού προς την Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα στο Βερολίνο το Υπουργείο Οικονομίας.

Όπως έγινε γνωστό, στην απαγόρευση περιλαμβάνονται και εξαγωγές όπλων που είχαν ήδη εγκριθεί από την γερμανική κυβέρνηση, καθώς μέχρι τώρα είχε απαγορευθεί η εξαγωγή νέων αμυντικών εξοπλισμών προς την Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με την γερμανική κυβέρνηση η κίνηση αυτή θα πρέπει να γίνει παράδειγμα και για άλλες χώρες της ΕΕ.

Πάντως υπάρχει και μια άλλη πλευρά στο όλο ζήτημα. Στην απαγόρευση περιλαμβάνονται και είκοσι περιπολικά του ναυτικού, τα οποία θα κατασκευασθούν σε βιομηχανία της βόρειας Γερμανίας. Μετά την σημερινή απαγόρευση απειλούνται – όπως έγινε γνωστό- 300 θέσεις εργασίας στην συγκεκριμένη βιομηχανία.

In the news
post-image Κυπρος

Επεκτείνεται το ωράριο λειτουργίας εξωτερικών ιατρείων της Παιδιατρικής Κλινικής στο Μακάρειο

Επεκτείνεται το ωράριο λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων της Παιδιατρικής Κλινικής στο Μακάρειο Νοσοκομείο. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στο πλαίσιο της αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών...
post-image Άρθρα - Μελέτες

Τα πρότυπα είναι το κλειδί στην εξέλιξη των έξυπνων πόλεων

Γράφει η Αγγελική Λοΐζου Σε παγκόσμιο επίπεδο ο αστικός πληθυσμός αυξάνεται δραματικά. Υπολογίζεται ότι ποσοστό 54.5% του παγκόσμιου πληθυσμού ζούσε στα αστικά κέντρα το...
Load More