Υπόσχεση Άντρου Κυπριανού για κάθε συνεργασία και υποστήριξη των αιτημάτων της Λάρνακας

ΕΒΕ ΛΑΡΝΑΚΑΣ
Reading Time: 3 minutes
Ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ κ. Άντρος Κυπριανού επισκέφθηκε τα γραφεία του ΕΒΕ Λάρνακας, την Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017, όπου είχε συνάντηση με μέλη του ΕΒΕ Λάρνακας, στα πλαίσια των συναντήσεων του ΕΒΕ Λάρνακας με πολιτικούς αρχηγούς και υποψηφίους για την προεδρία της Δημοκρατίας.

Στη συνάντηση, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΒΕ Λάρνακας, παρευρέθηκαν οι Δήμαρχοι Λάρνακας και Λειβαδιών κ. Α. Βύρας και Μ. Αρμένης, ο πρώην Δήμαρχος Λάρνακας κ. Α. Μωησέως, οι Βουλευτές του ΑΚΕΛ στην επαρχία Λάρνακας, η επαρχιακός του ΑΚΕΛ, Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αριστεράς, ο επαρχιακός της ΠΕΟ Λ/κας, μέλη του Δ.Σ του ΕΒΕ Λάρνακας, όπως και μέλη του Επιμελητηρίου.

‘’Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Λάρνακας κ. Σταύρος Σταύρου, καλοσώρισε τον Γ.Γ του ΑΚΕΛ στο ΕΒΕ Λάρνακας, όπου στην ομιλία του αναφέρθηκε στις καθυστερήσεις στη μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου στο Βασιλικό, στο ενιαίο έργο Λιμανιού – Μαρίνας και στην κατασκευή της 3ης και 4ης φάσης του δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας.

Ο κ. Σταύρου ήταν ιδιαίτερα επικριτικός στις καθυστερήσεις της διαδικασίας μετακίνησης πετρελαιοειδών, όπως και για την μη ολοκλήρωση του δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας,έργου με μεγάλη σημασία στον τοπικό τουρισμό και στον κατασκευαστικό τομέα.

Αναφορικά με τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου, ανέφερε ότι τα χρονοδιαγράμματα δεν είναι εφικτά, ούτε κάτω από τις καλύτερες προυποθέσεις. Εάν δεν μετακινηθούν, το σύνολο των εγκαταστάσεων είναι σαν να μην έχει φύγει τίποτε, αφού οι κανονισμοί του Seveso είναι ξεκάθαροι σε αυτό το σημείο.

Όσο αφορά το ενιαίο έργο Λιμανιού – Μαρίνας ο κ. Σταύρου ανέφερε ότι η πραγματοποίηση του έργου μπορεί να πρστατεύσει τις υφιστάμενες χρήσεις και να αξιοποιήσει το χερσαίο χώρο, εκτός της κατασκευής διαμερισμάτων και γραφείων και με κατασκευή ξενοδοχειακών μονάδων και συνεδριακών κέντρων.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέρθηκε στη σημασία του πρότυπου του χαλουμιού και στην κατοχύρωση του, καθ΄ότι είναι ένα προιόν με ορίζοντα εξαγωγών, όπου βραχυπρόθεσμα μπορεί να φτάσει τα 300 εκατ.. Ως γνωστό η Λάρνακα διαθέτει την πλειοψηφία στις εξαγωγές αλλά και στην παραγωγή γάλακτος.
Όσο αφορά την οικονομία ο κ. Σταύρου στάθηκε ιδιαίτερα στα ωφελήματα της αύξησης του τουριστικού ρεύματος, όπου ως γνωστό τα έσοδα του τουρισμού φτάνουν και στον τελευταίο πολίτη, στη σημασία της καινοτομίας και στις προσπάθειες που καταβάλλει το ΕΒΕ Λάρνακας μαζί με τον Δήμο Λάρνακας για να μπεί και η Λάρνακα στο τρένο για την καινοτομία, στην καθοριστική σημασία της ομαλοποίησης του τραπεζικού συστήματος, που θα προσφέρει όσο τίποτε άλλο στην ανάπτυξη της οικονομίας του τόπου.

Ο κ. Σταύρου αναφέρθηκε τέλος στο ενδιαφέρον της επιχειρηματικής κοινότητας για τη λύση του Κυπριακού, όπως και για την Κυπριακή οικονομία μετά τη λύση.

Ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ κ. Κυπριανού στη δική του τοποθέτηση αναφέρθηκε στα τοπικά αιτήματα, όπως την μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου, την κατασκευή του δρόμου Λάρνακας Δεκέλειας και την πραγματοποίηση του ενιαίου έργου Λάρνακας Δεκέλειας ως δίκαια αιτήματα.

Ανέφερε ότι το ΑΚΕΛ τοποθετήθηκε ενάντια στο πλαφόν, στη διακίνηση προϊόντων στο Λιμάνι Λάρνακας, ενώ για τον δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας θα πρέπει απαραίτητα να είναι στους προΰπολογισμούς του 2019.

Ο κ. Κυπριανού αναφέρθηκε στα θέματα της τυροκομίας και του προτύπου του χαλουμιού, για το οποίο όλοι οι εμπλεκόμενοι πρέπει να συνεργαστούν, αναφέρθηκε στην πολύ μεγάλη σημασία της ανάπτυξης της καινοτομίας και έρευνας για την οποία εισήγηση του ΑΚΕΛ είναι η καθιέρωση ετήσιων χορηγιών ύψους 80 εκατ. , γεγονός που θα αναπτύξει τον τομέα και θα εργοδοτήσει χιλιάδες ανέργους επιστήμονες.

Ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ συμφώνησε με τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Λάρνακας για την αναγκαιότητα ομαλοποίησης του τραπεζικού συστήματος ούτως ώστε να δανειοδοτηθεί η ανάπτυξη της οικονομίας απρόσκοπτα.

Ο κ. Κυπριανού ενημέρωσε τους παρόντες για το Κυπριακό και την τελευταία διάσκεψη του Κράν Μοντάνα, όπως και για τη σημασία εξεύρεσης λύσης του Κυπριακού, τόσο για τους πολίτες της Κύπρου, όσο και για τη σταθερότητα στην περιοχή.

Τέλος ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ υποσχέθηκε κάθε συνεργασία και υποστήριξη των αιτημάτων της Λάρνακας.’’

In the news
Load More