Υφυπουργός Τουρισμού και οργανωτές ταξιδιών συζήτησαν τρόπους συνεργασίας

Reading Time: 1 minute

Με σημαντικούς οργανωτές ταξιδίων της Ρωσίας συναντήθηκε το διήμερο 12 και 13 Μαρτίου, ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος, ο οποίος ηγείται της επίσημης κυπριακής αντιπροσωπείας που βρίσκεται στη Μόσχα, στα πλαίσια της μεγάλης τουριστικής έκθεσης MITT.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που μετέδωσε το ΓΤΠ, κατά τις επαφές αυτές συζητήθηκαν τρόποι στενότερης συνεργασίας και αντιμετώπισης των προκλήσεων που υφίστανται στη ρωσική αγορά. Από τις εν λόγω επαφές διαφαίνεται ότι η ρωσική αγορά βρίσκεται αντιμέτωπη με προκλήσεις όπως, για παράδειγμα, η ισοτιμία του ρωσικού νομίσματος έναντι του ευρώ. Το θέμα αυτό καθιστά την προσέλκυση τουριστικού ρεύματος προς το νησί μας δυσκολότερη σε σχέση με προορισμούς όπως η Αίγυπτος, η Τουρκία, η Τυνησία και άλλοι, οι οποίοι δεν βρίσκονται αντιμέτωποι με αυτή την πρόκληση, σημειώνεται.

Δείτε επίσης:  «Διαφορετικά μοντέλα λύσης» προκρίνει η νέα «κυβέρνηση» στα κατεχόμενα

Προστίθεται πως το Υφυπουργείο, σε στενή συνεργασία και συντονισμό με όλους τους τουριστικούς εταίρους της Κύπρου, θα δώσει και γι’ αυτή την ιδιαίτερα σημαντική αγορά πολλές δυνάμεις προς την επίτευξη ικανοποιητικών αποτελεσμάτων, με βάση τα δεδομένα και τις εξελίξεις. Οι προσπάθειες επικεντρώνονται στη διατήρηση των περσινών ικανοποιητικών επιδόσεων.

Δείτε επίσης:  Στην Κύπρο η μεγαλύτερη αύξηση των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας

Ο κ. Περδίος, στο περιθώριο του προγράμματος του, ενημέρωσε τους τουριστικούς φορείς της Κύπρου για τα αποτελέσματα των συναντήσεων του.

ΚΥΠΕ

In the news
Load More