Φορολόγηση του bitcoin, καλεί ο Νοβότνι

bitcoin
Ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζα κάλεσε τις κυβερνήσεις την Τετάρτη να ρυθμίσουν τη λειτουργία και να φορολογήσουν το εικονικό νόμισμα bitcoin, σημειώνοντας ότι πρόκειται για αντικείμενο κερδοσκοπίας και εργαλείο για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ Έβαλντ Νοβότνι δήλωσε στην καθημερινή Ζουντόιτσε Τσάιτουνγκ ότι «πρέπει κάποιος να εφαρμόζει τον βασικό κανόνα που ισχύει σε κάθε άλλη χρηματοοικονομική συναλλαγή: όλοι οι εμπλεκόμενοι πρέπει να αποκαλύπτουν την ταυτότητά τους».

«Χρειαζόμαστε ΦΠΑ στο bitcoin, αφού δεν πρόκειται για νόμισμα», ανέφερε ο κ. Νοβότνι ο οποίος είναι ο επικεφαλής της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας.

Τα σχόλια του ίδιου είναι παρόμοια με αυτά άλλων αξιωματούχων της ΕΚΤ, οι οποίοι θεωρούν ότι η τεράστια αύξηση της αξίας του bitcoin είναι φούσκα και όχι ένδειξη ότι μπορεί να είναι ψηφιακός ανταγωνιστής του κοινού νομίσματος, του ευρώ, το οποίο χρησιμοποιείται από τα 19 κράτη μέλη της ευρωζώνης.

Ωστόσο, ο «ψηφιακός χρυσός» αποτελεί πηγή ανησυχίας για τους κεντρικούς τραπεζίτες, καθώς δύναται να επιτρέψει σε αυτούς που επιθυμούν να ξεπλύνουν βρώμικο χρήμα να αποφύγουν τους αυστηρούς κανόνες του συμβατικού χρηματοοικονομικού συστήματος.

(ΚΥΠΕ – ΓΠΕ/ΗΦ/ΓΒΑ)

In the news
post-image Κυπρος

Επιτροπή μπαίνει σε διαπραγμάτευση με τις εταιρείες για το Αφροδίτη

Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης ανακοίνωσε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο έχει ορίσει διαπραγματευτική ομάδα, η οποία θα εισέλθει σε ένα...
post-image Άρθρα - Μελέτες

Πρόσληψη των καταλληλότερων με το νέο Διεθνές Πρότυπο ISO/TS 30411

Γράφει η Μαριλένα Νικολάου Το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο ενός οργανισμού είναι το ανθρώπινο δυναμικό του. Ο αντίκτυπος που έχουν οι νεοπροσληφθέντες στην επιτυχία μιας...
Load More