Φ.Φιλίππου: Πρέπει να δράσουμε άμεσα για να αποκτήσει επιχειρηματική ζωντάνια το Εμπορικό Κέντρο της Πάφου

Φίλιππος Θ. Φιλίππου
Reading Time: 2 minutes

Την ανάγκη της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο Εμπορικό Κέντρο Πάφου, εγείρει με επιστολή του στον Δήμαρχο Πάφου, ο Δημοτικός Σύμβουλος της ΕΔΕΚ, Φίλιππος Φιλίππου .

Ζητά όπως συζητηθεί το θέμα στην ολομέλεια του σώματος ούτως ώστε να αυξηθεί η επισκεψιμότητα στην περιοχή πριν την έναρξη της νέας τουριστικής χρονιάς.

«Ως Δημοτική Ομάδα της ΕΔΕΚ στο Δήμο Πάφου καταθέτουμε διαρκώς προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση, που σκοπό έχουν να προβληματίσουν θετικά, να απαλύνουν οικονομικά τους επηρεαζόμενους και να αυξήσουν τους επισκέπτες ντόπιους και τουρίστες προς το εμπορικό κέντρο της Πάφου. Προτάσεις όπως για παράδειγμα: Η απαλλαγή του τέλους αποκομιδής σκυβάλων και επαγγελματικού φόρου για τους καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται εντός του εμπορικού ιστορικού κέντρου.  Η διαφήμιση και ανάδειξη των έργων στο κέντρο, την πεζοδρομημένη Μακαρίου και τους παράδρομους, το Χάνι του Ιμπραήμ, τη Δημοτική Αγορά, το Αττικό, το Μαρκίδειο Θέατρο κτλ. Η λειτουργία και σήμανση της στάσης λεωφορείων στην αρχή και το τέλος του εμπορικού κέντρου. Η αδειοδότηση και η δημιουργία μικρών ξενοδοχειακών κτηρίων εντός του εμπορικού κέντρου. Την σκίαση της εν λόγω περιοχής για να γίνει πιο ελκυστική. Τα διάφορα θέματα καθαριότητας της περιοχής και πως τα επιλύουμε. Την αντικατάσταση του παλαιού ανελκυστήρα στη περιοχή της Δημοτικής Αγοράς. Κίνητρα σε νέους επιχειρηματίες οι οποίοι θέλουν να επενδύσουν στο εμπορικό κέντρο. Κίνητρα για προσέλκυση μεγάλων εταιρειών, αλλά και τραπεζών προς το εμπορικό κέντρο. Διεξαγωγή διάφορων εκδηλώσεων στο εμπορικό κέντρο για προσέλκυση του κόσμου.

Δείτε επίσης:  Δείτε όλες τις λεπτομέρειες για τα Ανθεστήρια Γερμασόγειας 2019

Επιπλέον προτάσεις όπως: Πρωτοβουλία από ΠΑΣΥΞΕ σε συνεργασία με το Δήμο για ενημέρωση των επισκεπτών για τα σημεία ενδιαφέροντος στο ιστορικό κέντρο της πόλης με υλικό στους χώρους διαμονής. Επίσπευση των διαδικασιών για εξέταση από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου πολεοδομικών αιτήσεων που αφορούν καταστήματα και επιθυμητές αναπτύξεις στο κέντρο της πόλης. Προώθηση και ενημέρωση μέσω διαφημιστικών banner και άλλου υλικού για τα έργα και τις υποδομές που έχουν δημιουργηθεί στο κέντρο καθώς επίσης και τις επιλογές που έχουν ντόπιοι και τουρίστες και αφορούν αξιοθέατα, ψώνια και νυχτερινή ζωή. Εκσυγχρονισμός των τουριστικών χαρτών που εκδίδει ο ΚΟΤ για την ορθή και ενημερωμένη αποτύπωση των έργων εντός του ιστορικού κέντρου. Προώθηση και ενημέρωση των τουριστών με υλικό μέσω του ΟΣΥΠΑ και των σημείων επιβίβασης/αποβίβασης επιβατών. Ισχυροποίηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας προς την επιθυμητή κατεύθυνση, με την ελπίδα πως οι δικές τους προσπάθειες θα συμπαρασύρουν και τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους. Παροχή διάφορων εκπτωτικών κουπονιών σε όσους ψωνίζουν από το εμπορικό κέντρο, και άλλα».

Δείτε επίσης:  Δ. Αγίου Αθανασίου: Δωρεάν ιατρικός έλεγχος

Ο κ. Φιλίππου, σε αυτές τις προτάσεις προσθέτει επίσης την βελτίωση αλλά και την αύξηση των χώρων στάθμευσης  στο κέντρο της πόλης, αλλά  και περιμετρικά αυτού.

«Άμεση τροχιοδρόμηση και υλοποίηση του μεγαλεπήβολου έργου της δημιουργίας υπερσύγχρονου χώρου στάθμευσης και κεντρικού σταθμού λεωφορείων στο χώρο στάθμευσης Καραβέλλα. Τελευταία πρόταση η επανεξέταση των τελών για τα τραπεζοκαθίσματα, χρέωση η οποία αποδεδειγμένα έχει στραγγαλίσει κάθε επαγγελματία του χώρου και οδηγεί όλο και περισσότερα μαγαζιά προς κλείσιμο. Αυτές, αλλά και άλλες πολλές προτάσεις που έχουν ήδη κατατεθεί, αλλά και άλλες που ίσως θα προκύψουν μέσω της συζήτησης του θέματος, θα πρέπει να τύχουν άμεσης συζήτησης, εμπλουτισμού, έγκρισης και βέβαια άμεσης εφαρμογής».

Τέλος, καλεί το Δήμαρχο και τους συναδέλφους του να βάζουν  πάνω από όλα το συμφέρον της πόλης και των δημοτών της και να εργάζονται ακούραστα και δημοκρατικά προς την θετική κατεύθυνση. «Και σε αυτή την περίπτωση οφείλουμε να δράσουμε ΑΜΕΣΑ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ. Στόχος όλων μας είναι μόνο να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο προς αυτή την πορεία. Ο Δήμος Πάφου οφείλει να μπει μπροστά και να ανατρέψει τα αρνητικά δεδομένα».

 

 

In the news
Load More