Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση αφιερωμένη στα παιδιά με Καραβιώτικη καταγωγή

παιδιά με Καραβιώτικη καταγωγή
Για άλλη μια φορά, παιδιά με Καραβιώτικη καταγωγή μαζί με τους γονείς τους ξανάσμιξαν στην προσφυγιά… Παιδιά, άγνωστα μεταξύ τους, με μόνο κοινό σημείο αναφοράς την καταγωγή τους, βρέθηκαν στην καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που διοργάνωσε το προσφυγικό Σωματείο «Ο ΚΑΡΑΒΑΣ» με τη στήριξη του Δήμου Καραβά. Στόχος η αλληλογνωριμία τους, η διατήρηση της Καραβιώτικης ταυτότητας τους και η διατήρηση άσβεστου του πόθου για επιστροφή στον αγαπημένο μας Καραβά.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018, στο οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών, στο Στρόβολο και το πρόγραμμα περιελάμβανε κόψιμο της βασιλόπιτας, χαιρετισμούς και θεατρικό εργαστήρι. Τα παιδιά πήραν μέρος σε θεατρικό εργαστήρι που οργάνωσαν δασκάλες από τον Καραβά.

Το κόψιμο της βασιλόπιτας έγινε από τον τέως Πρόεδρο του Προσφυγικού Σωματείου «Ο ΚΑΡΑΒΑΣ», κ. Κώστα Πατέρα, και τον Δήμαρχο Καραβά κ. Νίκο Χατζηστεφάνου, οι οποίοι μετέφεραν σε όλους τις ευχές τους για σύντμηση του χρόνου της προσφυγιάς καθώς επίσης τόνισαν τη μεγάλη σημασία που έχει η διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων που συντηρούν τη μνήμη των κατεχόμενων περιοχών μας.

Τα θεατρικά εργαστήρια έγιναν από το εργαστήρι της Νάντιας Τομασίδου. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε δύο ομάδες ανάλογα με την ηλικία τους και δραστηριοποιήθηκαν σε χριστουγεννιάτικα θέματα με αναφορά την Καραβιώτικη καταγωγή τους. Τα μεγάλα παιδιά δίδαξε η Νάντια Τομασίδου από τον Καραβά και τα μικρά παιδιά η Κωνσταντίνα Κυπριανού. Τον συντονισμό είχε η Επιτροπή Παιδικών Καλλιτεχνικών εκδηλώσεων του Σωματείου αποτελούμενη από τους Ανδρέα Χαραλάμπους, τη Σούλα Χαριλάου και την Ελένη Δημοσθένους.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Άης Βασίλης μοίρασε δώρα στα παιδιά που παρευρέθηκαν.

Ο Δήμαρχος και ο τέως Πρόεδρος του Σωματείου διαβεβαίωσαν για άλλη μια φορά, ότι η αποστολή του Δήμου και του Σωματείου θα συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό με διάφορες εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες με στόχο την απαλλαγή της πατρίδας μας από την Τουρκική κατοχή και τη διαίρεση και την προβολή ιστορικών και άλλων στοιχείων της αξέχαστης κωμόπολης του Καραβά.

In the news
post-image Κυπρος

Επιτροπή μπαίνει σε διαπραγμάτευση με τις εταιρείες για το Αφροδίτη

Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης ανακοίνωσε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο έχει ορίσει διαπραγματευτική ομάδα, η οποία θα εισέλθει σε ένα...
post-image Άρθρα - Μελέτες

Πρόσληψη των καταλληλότερων με το νέο Διεθνές Πρότυπο ISO/TS 30411

Γράφει η Μαριλένα Νικολάου Το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο ενός οργανισμού είναι το ανθρώπινο δυναμικό του. Ο αντίκτυπος που έχουν οι νεοπροσληφθέντες στην επιτυχία μιας...
Load More